Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Κινέττα: Ο Πατούλης πανηγυρίζει ότι ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά έργα με δύο χρόνια καθυστέρηση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την έναρξη των έργων αποκατάσταση της Κινέττας δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2019 ανακοίνωσε με… πανηγυρικό τόνο ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εντός του Ιανουαρίου ξεκινούν τα έργα ολιστικής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν στην Κινέτα τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα της 25ης Νοεμβρίου του 2019, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού περίπου 18 εκ. ευρώ, μετά και το «πράσινο» φως που δόθηκε πρόσφατα από το Ελεγκτικό Συνέδριο με σχετική του απόφαση.

Ειδικότερα η Περιφέρεια Αττικής ξεκινά «την υλοποίηση έργων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την απομάκρυνση φερτών υλικών που έχουν σωρευτεί σε πολλά σημεία της περιοχής, τον ολιστικό και ενδελεχή καθαρισμό των ρεμάτων, την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην Παλαιά Εθνική Οδό προκειμένου να δοθεί ξανά η κυκλοφορία στο ύψος του ρέματος Πίκας, την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης σε μεγάλη έκταση της Κινέτας, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και έργα ασφαλτόστρωσης στην Παλαιά Εθνικό Οδό, σε όλη την περιοχή της Κινέτας».

Παράλληλα συμπεριλαμβάνονται έργα αποκατάστασης δρόμων που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, στη βάση της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με το Δήμο Μεγαρέων, κατόπιν σχετικών αιτημάτων που υπέβαλε προς την Περιφέρεια Αττικής.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ