Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Ρεσιτάλ Πέτσα: Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και σε μικρότερες ηλικίες / Πρόστιμα για τους άνω των 60 / Τα 50.000 κρούσματα είναι λίγα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας. Υποσχέθηκε, επίσης, διεύρυνση των σημείων στα οποία θα διενεργούνται δωρεάν τεστ από τους πολίτες και τόνισε ότι τις επόμενες ημέρα τα 50.000 κρούσματα ίσως είναι λίγα !

«Η απόφαση να μπουν ηλικιακά κριτήρια στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου απέδωσε και ενδεχομένως αν χρειαστεί να χαμηλώσουν κι άλλο τα ηλικιακά όρια. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες. Όχι σε επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά σε ηλικιακές», υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και ξεκαθάρισε ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών θα εφαρμοστεί κανονικά μετά την 16η Ιανουαρίου.

Σε ότι αφορά τις τεράστιες ουρές στις οποίες ταλαιπωρούνται επί ώρες χιλιάδες πολίτες προκειμένου να κάνουν δωρεάν τεστ, τόνισε ότι: «Από την προηγούμενη εβδομάδα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για διεύρυνση των σημείων γιατί το επόμενο διάστημα με τον αριθμό των κρουσμάτων που είναι σε έξαρση, θα χρειαστεί να αποσυμφορήσουμε αυτές τις ουρές. Γιατί στις ουρές μπορεί να είναι πολίτες που έχουν και συμπτώματα και δε θέλουμε να γίνουν αιτία διασποράς. Υπάρχει μια προσπάθεια να διευρυνθούν τα σημεία αυτά είτε μέσω του ΕΟΔΥ είτε με άλλους τρόπους και μέσα στις επόμενες 1-2 μέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας, σε αντίθεση με τα όσα λένε οι επιστήμονες, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι είναι ευτύχημα που κυριαρχεί η μετάλλαξη Όμικρον έναντι της Δέλτα γιατί είναι πιο ήπια κι έχει μικρότερο κύκλο ζωής. «Αν υπάρξει καθολική επικράτηση της Όμικρον, θα αντέξει και το σύστημα υγείας. Πρέπει όμως να λειτουργήσουμε γρήγορα ώστε να μη δώσουμε χώρο σε άλλες μεταλλάξεις που μπορεί να είναι πιο επικίνδυνες».

Εκτίμησε, τέλος, ότι αυτές τις ημέρες θα κορυφωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων σημειώνοντας ότι «τα 50.000 νομίζω ότι είναι λίγα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ