Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Βεβαιώσεις νόσησης: Η πλατφόρμα δεν αναγνωρίζει τα rapid test, στον αέρα οι εργαζόμενοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις την τελευταία εβδομάδα από κυβερνητικά στελέχη, οι εργαζόμενοι που νοσούν αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια, καθώς οι πλατφόρμες του ΕΟΔΥ και της Εργάνης δεν είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους.

Έτσι, όσοι νοσούν και έχουν θετικό rapid test δεν μπορούν να το δηλώσουν στο gov.gr για να λάβουν αναρρωτική άδεια, καθώς εξακολουθούν να γίνονται δεκτά μόνο PCR test.

Όπως καταγγέλλει  ο Μάριος Κάτσης Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργοδότες τους ζητούν βεβαίωση θετικού τεστ και στις πλατφόρμες δεν μπορεί να εκτυπωθεί αν δεν είναι pcr test. Καλεί, ταυτόχρονα, τους αρμόδιους υπουργούς του πολυδιαφημισμένου υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης να λύσουν το πρόβλημα.

Η ανάρτησή του αναλυτικά:

«Εκεί στο επιτελικό κράτος έχετε επαφή με τον πραγματικό κόσμο; Πολίτες που νοσούν διαμαρτύρονται ότι οι εργοδότες τους ζητούν βεβαίωση θετικού τεστ κ στις πλατφόρμες δεν μπορεί να εκτυπωθεί αν δεν είναι #PCRtest

Τροποποιήστε την πλατφόρμα ώστε να εξάγει βεβαίωση θετικού rapid σε έγγραφο ή να διαλειτουργεί η ΕΡΓΑΝΗ με την βάση δεδομενων του ΕΟΔΥ για τα θετικά #κρουσματα.

Το ψηφιακό κράτος πάλι πιάστηκε απροετοίμαστο στην πανδημία με το μπάχαλο να ταλαιπωρεί τους πολίτες».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ