Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Μέτρα στήριξης για το ρεύμα με «κόφτες» κι εξαιρέσεις – Στις 10 οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Ενέργειας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέτρα στήριξης των νοικοκυριών για τις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος για τον Ιανουάριο ανακοινώνει σε λίγη ώρα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Η κυβέρνηση αρχίζει σταδιακά να ‘’ψαλιδίζει’’ τους δικαιούχους και τα ποσά, υποστηρίζοντας ότι οι τιμές χονδρικής στο ρεύμα μειώνονται, καθώς όντως υπήρξε ανεπαίσθητη μείωση κατά την περίοδο των εορτών, λόγω μειωμένης ζήτησης στη βιομηχανία.

Ωστόσο οι τιμές πήραν πάλι την ανιούσα και έχει προηγηθεί ένα 48ωρο εκτίναξης των τιμών στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, με την τιμή της μεγαβατώρας να έχει αυξηθεί κατά 50,6%, από τα 148,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα στις 5 Ιανουαρίου, στα 229,27 ευρώ ανά μεγαβατώρα σήμερα.

Το πακέτο στήριξης θα περιλαμβάνει και μέτρα στήριξης για το φυσικό αέριο, ενώ σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις τα συναρμόδια υπουργεία αναμένουν το πράσινο φως από τη Κομισιόν, προκειμένου τα κεφάλαια αυτά να μη θεωρηθούν κρατικές ενισχύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπτώσεις δεν θα αφορούν όλα τα νοικοκυριά αλλά μόνο την Κύρια Κατοικία, με τα στοιχεία να αντλούνται από τη βάση δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ.

Επίσης, εισάγονται για πρώτη φορά εισοδηματικά κριτήρια ώστε, σύμφωνα με την κυβέρνηση, να μην επιδοτούνται τα εύρωστα νοικοκυριά. Το τι θεωρεί η κυβέρνηση ως εύρωστο νοικοκυριό, τρομάζει.

Τέλος, διατηρείται ως επιδοτούμενη κατανάλωση αυτή των πρώτων 300 κιλοβατωρών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ