Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Ηράκλειο: Δύο ανήλικοι έκαναν 28 διαρρήξεις μέσα σε τρεις μήνες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Είκοσι οκτώ διαρρήξεις πραγματοποίησαν ένας 16χρονος και ένας 17χρονος την ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ηρακλείου και Αρχανών -Αστερουσίων μέσα σε ένα διάστημα λίγων μηνών.

Οι δύο ανήλικοι από τον Οκτώβριο είχαν «σηκώσει» σπίτια, επιχειρήσεις, εκκλησίες, μηχανές. Τέλος στη δράση τους μπήκε την Τετάρτη, όταν αστυνομικοί τους έπιασαν επί το έργον.

Αναλυτικότερα, τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι δύο νεαροί επιχείρησαν να διαρρήξουν περίπτερο, αλλά δυστυχώς για τους ίδιους, αστυνομικοί του Α΄ τμήματος Ηρακλείου και του τμήματος Χερσονήσου τους αντιλήφθηκαν και τους καταδίωξαν.

Οι νεαροί επιχείρησαν να διαφύγουν με κλεμμένο μηχανάκι το οποίο εγκατέλειψαν στην περιοχή Μεσαμπέλια και συνέχισαν πεζή. Όμως, ο ένας από τους δύο συνελήφθη. Ο  συνεργός του διέφυγε, αλλά παραδόθηκε λίγες ώρες  αργότερα.

Κατά την προανάκριση που συνεχίζεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι δύο ανήλικοι  είχαν διαπράξει 18 διαρρήξεις, με λεία χρήματα, μια τηλεόραση, έναν υπολογιστή, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά, προσωπικά έγγραφα και δύο μοτοσικλέτες, την μία εκ των οποίων χρησιμοποίησαν στη διαρρηξη.

Οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και απείθεια, ενώ και σε βάρος των κηδεμόνων τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους. Η έρευνα συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων διαρρήξεων τις οποίες ενδέχεται να έχουν διαπράξει.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ