Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Γιάννα Παπαδάκου: Ο Σταύρος Ψυχάρης γνώριζε για τη συνέντευξη που πήρα από τον Φαλτσιανί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον της μίλησε στο Κόντρα η δημοσιογράφος, Γιάννα Παπαδάκου, αποκαλύπτοντας ότι ο μοναδικός άνθρωπος που γνώριζε για τη συνέντευξη που της παραχώρησε ο Ερβέ Φαλτσιανί, ήταν ο τότε εκδότης της εφημερίδας ”Το Βήμα’’, Σταύρος Ψυχάρης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο-με βάση την απόφαση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής– η Γιάννα Παπαδάκου διώκεται γιατί μετέβη στο Παρίσι όταν πήγαν και οι αρμόδιοι εισαγγελείς για να πάρουν μαρτυρική κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιάνι για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Η δημοσιογράφος πήρε συνέντευξη από τον βασικό μάρτυρα Ερβέ Φαλτσιάνι και έκανε ρεπορτάζ στα μέσα ενημέρωσης για την υπόθεση χρηματισμών πολιτικών και γιατρών από την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία NOVARTIS.

Η Γιάννα Παπαδάκου ξεκαθάρισε χθες ότι η έρευνα της για την λίστα Λαγκάρντ και τους Έλληνες πρωταγωνιστές της είχε ξεκινήσει το 2012, τότε δηλαδή που ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ήταν ένας συνταξιούχος χωρίς καμία θεσμική θέση και εμπλοκή.

Αποκάλυψε, τέλος, ότι η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου είχε απόλυτη γνώση των εγγράφων του FBI που ενέπλεκαν πολιτικούς.

Η δίωξη έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό, καθώς αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα πολιτικής και νομικής παρέμβασης στο λειτούργημα της δημοσιογραφίας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ