Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Τώρα εξετάζουν προσωρινή ανάκληση για όσους νοσούν!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη καθυστέρηση, για άλλη μία φορά, η κυβέρνηση τρέχει να ”μπαλώσει τις τρύπες” που η ίδια δημιουργεί σε σχέση με την πανδημία. Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο προσωρινής ακύρωσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε πλήρως εμβολιασμένους στο διάστημα που νοσούν.

Η εξαγγελία έρχεται σε απάντηση των καταγγελιών που έχουν γίνει εδώ και αρκετές ημέρες ότι όσοι εμβολιασμένοι νοσούν, μπορούν να κάνουν ανενόχλητοι χρήση του πιστοποιητικού.

Σε ότι αφορά τις αναρρωτικές άδειες, σημείωσε ότι νόμιμη θεωρείται η απουσία από την εργασία όταν υπάρχει βεβαίωση με έλεγχο με μοριακό ή rapid τεστ. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι για τους ανεμβολίαστους για να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης χρειάζεται να έχουν μοριακό τεστ, ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί και το rapid test. Τόνισε ακόμα ότι το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται μετά από 14 ημέρες από την νόσηση και ισχύει για 3 μήνες.

Τέλος, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν δοθεί 270.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ