Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Σαρηγιάννης: Μέχρι τις 53.000 θα φτάσει το ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ελαφρά μειωμένες είναι οι εκτιμήσεις σχετικά με το ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων του κορονοιού. Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη, Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, παρατηρείται μία μικρή επιβράδυνση στη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον. Επομένως, τα κρούσματα μπορεί να ανέβουν μέχρι τις 53.000 και όχι μέχρι τις 65.000 που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.

Σχετικά με τα σχολεία είπε ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί θα δώσουν μια συγκράτηση στα κρούσματα. Αν ανοίξουν τα σχολεία θα υπάρξει μια επίδραση αλλά δεν θα δώσει δυναμική επίδραση στην αύξηση των κρουσμάτων. Πιθανόν να αυξήσει τα κρούσματα 6- 10%, σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης.

«Η μετάλλαξη Όμικρον είναι πάρα πολύ μεταδοτική, περισσότερο από την Δέλτα. Ωστόσο, τα συμπτώματα είναι πιο ήπια, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα περάσει την Όμικρον», ανέφερε ο Γιώργος Χρούσος, Μέλος Επιτροπής Εμβολιασμών – Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ.

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει για την 5ήμερη καραντίνα όταν κάποιος έχει νοσήσει και στην συνέχεια στα pcr τεστ βγαίνει θετικός, ο κ. Χρούσος ανέφερε ότι η μεταδοτικότητα μετά την Πέμπτη ημέρα ελαττώνεται κατά πολύ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ