Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Στέλνουν φύλλα πορείας για επίταξη γιατρών, ομολογούν ασφυξία στο ΕΣΥ / Εννέα στα 10 κρούσματα με Όμικρον

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την επίταξη ιδιωτών γιατρών άμεσα, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Τα φύλλα πορείας, όπως είπε, αν όχι αύριο Παρασκευή, το αργότερο τη Δευτέρα θα αρχίσουν να αποστέλλονται στους γιατρούς ώστε να συνδράμουν στο δημόσιο σύστημα υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι υπάρχει αυξημένη πίεση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και κάλεσε τους πολίτες που έχουν θετικό rapid να μην σπεύδουν στα δημόσια νοσοκομεία για να κάνουν μοριακό τεστ, αλλά να χρησιμοποιούν τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως τα Κέντρα Υγείας κ.ά.

Φυσικά για το ενδεχόμενο να συνταγογραφούνται τα μοριακά τεστ και να τα κάνουν οι πολίτες στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, όπου πληρώνουν πλέον 47 ευρώ, ούτε λόγος.

Η παραλλαγή Όμικρον έχει επικρατήσει σχεδόν ολοκληρωτικά, με την κα. Γκάγκα να εκτιμά ότι αφορά πλέον το 90% των κρουσμάτων, καθώς στις 30 Δεκεμβρίου ήταν το 82% και στις 31 Δεκεμβρίου ήταν το 89%.

Αύξηση 290% των νέων διαγνώσεων

Ο συνολικός αριθμός των νέων διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε εκρηκτική αύξηση της τάξεως του 290%, ωστόσο ο αριθμός των θανάτων δείχνει σταθεροποίηση, καθώς καταγράφηκε μικρή μείωση της τάξης του 1%, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ