Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Υπό κατάρρευση το ΕΣΥ – Οι νοσηλείες πολλαπλασιάζονται και 2.000 υγειονομικοί είναι εκτός μάχης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνες κατάρρευσης καταγράφονται στο ΕΣΥ, καθώς το λιγοστό προσωπικό των νοσοκομείων, τις τελευταίες εβδομάδες, έχει αποδεκατιστεί από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι υγειονομικοί που νοσούν αγγίζουν τους 2.000, με 750 από αυτούς να βρίσκονται στην 1η υγειονομική περιφέρεια.

Την ίδια στιγμή καταγράφεται υπερδιπλασιασμός του ημερήσιου αριθμού νέων εισαγωγών ασθενών με covid μέσα σε μόλις δέκα μέρες. Συγκεκριμένα, από 300, δέκα ημέρες νωρίτερα, σήμερα έφτασαν τις 641.

Tο πόσο δύσκλολα είναι τα πράγματα φάνηκε όταν νοσηλεύτρια στον Ευαγγελισμό εξέπεμψε σήμα κινδύνου τονίζοντας ότι στο ίδιο νοσοκομείο υπάρχουν δύο νοσηλευτές για 46 ασθενείς. «Οι άνθρωποι πεθαίνουν και θα συνεχίσουν να πεθαίνουν έτσι όπως είναι η κατάσταση. Και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα» ήξταν το συγκινητικό μήνυμα της.

Σε αυτές τις τραγικές συνθήκες η λύση που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση είναι αυτή που δοκιμάστηκε πέρυσι και απέτυχε παταγωδώς. Η επίταξη των ιδιωτών γιατρών. Η επίταξη αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας,  Μίνα Γκάγκα στη σημερινή ενημέρωση ότι θα προχωρήσει άμεσα, με τα φύλλα πορείας να στέλνονται πιθανότατα  την Παρασκευή.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ