Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συνάντησε την μητέρα της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς – Τι είπαν για τις γυναικοκτονίες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Αλέκα Ψαράκου, η μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο συνάντησε την Ιωάννα Παλιοσπύρου, σε ένα podcast με πολλαπλά μηνύματα δύναμης…

«Δεν μπορούσα να πω στη Γαρυφαλλιά να μην πάει στη Φολέγανδρο. Ήξερα πού θα είναι και με ποιον. Συζητούσαμε για τη σχέση της, μου είχε πει κάποια πράγματα. Δεν γινόταν να φανταστώ ότι θα γινόταν αυτό το πράγμα…», αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Ψαράκου.

Η Αλέκα Ψαράκου και η Ιωάννα Παλιοσπύρου έχουν αναπτύξει -μετά την τραγωδία που βίωσε η καθεμία- μια φιλία και σ΄ αυτή τους τη συνάντηση εξομολογούνται από πού αντλούν ψυχική δύναμη για να αγωνιστούν ώστε να μην υπάρξουν άλλες γυναικοκτονίες.

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς μεταξύ άλλων εξήγησε γιατί βιώνει το πένθος της με γαλήνη και απηύθυνε κάποια ερωτήματα στην άλλη πλευρά – την οικογένεια των θυτών.

«Δεν θα ήθελα να μου πει κάτι η οικογένεια του δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς. Με πήρε η αδερφή του να μου πει ότι φοβάται για τη ζωή της. Τι να κάνω εγώ;», τονίζει.

«Η Γαρυφαλλιά είχε ένα αγγελικό πρόσωπο και καλή γνώμη για όλα. Μπορεί να νόμιζε ότι μπορούσε να τον αλλάξει», επισημαίνει.

Οι δυο γυναίκες συζητούν για τον «Γολγοθά» που ανεβαίνει η καθεμία, για τις γυναικοκτονίες, για τη δύναμη ψυχής που απαιτούν αυτές οι καταστάσεις. Εξομολογούνται επίσης τις στιγμές που τις ένωσαν με βαθιά αγάπη και εκτίμηση και μεταφέρουν ένα κοινό μήνυμα προς τα κορίτσια που φοβούνται αλλά κυρίως προς τα αγόρια, που θα πρέπει να κοιτάξουν καλά μέσα τους και να ξεριζώσουν τη βία. Μια συζήτηση- κατάθεση ψυχής και παράλληλα ένα μάθημα ζωής για όλους.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ