Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Κεραμέως: Τα μέλη της επιτροπής δεν πρότειναν παράταση για τα σχολεία !

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η επιτροπή των ειδικών δεν ζήτησε παράταση για το άνοιγμα των σχολείων, υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η Νίκη Κεραμέως. Ενώ κορυφαίοι επιστήμονες εκφράζουν φόβους για το γεγονός ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με επουσιώδεις αλλαγές στα πρωτόκολλα ασφαλείας, η υπουργός Παιδείας ‘’κάρφωσε’’ τα μέλη της επιτροπής ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση δεν πρότειναν την παράταση των διακοπών για μία ή δύο εβδομάδες.

«Τα σχολεία είναι τα πρώτα που ανοίγουν και τα τελευταία που κλείνουν», τόνισε η κ. Κεραμέως. Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων είναι μεταξύ άλλων παιδαγωγικοί, ψυχοσυναισθηματικοί, υγειονομικοί. «Εδώ ανοίξαμε τα σχολεία με τη Δέλτα και χωρίς εμβολιάστική κάλυψη και συζητάμε αν θα ανοίξουμε τον Ιανουάριο;», διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά είναι πιο ασφαλή εντός πλαισίου επισημαίνοντας ότι όσο είναι ανοιχτά τα σχολεία γίνονται περισσότερα τεστ.

Δείτε περισσότερα: Από σήμερα η διάθεση δωρεάν self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς / Από την τσέπη τους οι ανεμβολίαστοι

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ