Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Τι αλλάζει στα πιστοποιητικά νόσησης / Τι ισχύει για εμβολιασμένους, ανεμβολίαστους / Πως θα δίνονται οι αναρρωτικές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα ραγδαλια αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον» υποχρεώνουν σε αλλαγή του τρόπου χορήγησης του πιστοποιητικού νόσησης, ανακοίνωσε χθες κατά την ενημέρωση για το άνοιγμα των σχολείων, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Με ΚΥΑ που εκδόθηκε, οι εμβολιασμένοι θα αρκεί να έχουν θετικό rapid test για την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης και οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να επιβεβαιώνουν την θετικότητα με PCR.”

Προκειμένου για αναρρωτική άδεια από την εργασία αρκεί το θετικό rapid test για όλους τους εργαζομένους και επομένως οι εργοδότες θα πρέπει να το αποδέχονται.

Η μετάλλαξη “Όμικρον” πλέον είναι κυρίαρχη στη χώρα μας και η άνοδος των κρουσμάτων αναμενόμενη, δεδομένου ότι η “Όμικρον” είναι η πλέον μεταδοτική, ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στην πίεση που υπάρχει στο ΕΣΥ, η οποία σε πρώτη φάση παρατηρείται στα επείγοντα περιστατικά κυρίως και στις απλές κλίνες και έκλεισε κι αυτός με τη σειρά του το μάτι στις ιδιωτικές μονάδες…

«Είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση και για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ αλλά και για να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται», σημείωσε και αναφέρθηκε στη συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών.

Άμεσα, όπως είπε, (προφανώς θα περιμένουν στην κυβέρνηση να φτάσουν τα κρούσματα στις 100.000 ημερησίως) θα διατεθεί από τις ιδιωτικές κλινικές το 10% έως 15% των απλών κλινών τους προκειμένου να διαχειρίζονται Covid περιστατικά. Συνεργασία υπάρχει, δήλωσε ο υπουργός και στο σκέλος των κλινών ΜΕΘ που το σύνολό τους έχει διατεθεί για non covid περιστατικά στο ΕΣΥ, αλλά και σε άλλα περιστατικά non covid που διαχειρίζονται οι ιδιωτικές κλινικές κατόπιν κατεύθυνσης που δίνεται από το ΕΣΥ.

Οι εικόνες βέβαια προ ολίγων ημερών με ασθενείς διασωληνωμένους στους διαδρόμους των νοσοκομείων, δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του υπουργού…

Δείτε τη σχετική ΚΥΑ:

05-64851KYA

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ