Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Ανοίγουν τα σχολεία 10 Ιανουαρίου – Ούτε λέξη από Κεραμέως για το εγκληματικό πρωτόκολλο 50%+1 ενώ η Όμικρον σαρώνει στις μικρές ηλικίες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανοίγουν και επίσημα τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα χωρίς καμία μέριμνα για αύξηση στις αίθουσες και επιπλέον προσωπικό σε εκπαιδευτικούς ώστε να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν ο κίνδυνος υπερμετάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον.

Για μια ακόμη φορά η υπουργός Παιδείας απλώς ανακοίνωσε ημίμετρα που δεν κάνουν ασφαλές το άνοιγμα των σχολείων για τους μαθητές του εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης δεν ακούστηκε τίποτε σχετικά με το μέτρο κλεισίματος ενός σχολείου όταν υπάρχουν κρούσματα δηλαδή το περίφημο μέτρο 50%+1.

Τεχνηέντως δυο υπουργοί που έκαναν τις ανακοινώσεις, αρχικά ο Θάνος Πλεύρης και ειδικά η Νίκη Κεραμέως δεν είπαν λέξη για το πότε θα κλείνει ένα τμήμα ή ένα σχολείο.

Η αρμόδια υπουργός σε μια τόσο κρίσιμη ενημέρωση και με την μετάλλαξη Όμικρον να τα σαρώνει όλα στο διάβα της καθώς μόλις λίγα πριν είχαν ανακοινωθεί πάνω απο 50.000 κρούσματα δεν ανέφερε τίποτε για το κομβικό σημείο που αποσχολεί τους πάντες.

Πότε θα κλείνει ένα σχολείο; Ουσιαστικά δηλαδή παραμένει ένα πρωτόκολλο αυτό του  50+1% που ίσχυε για την μετάλλαξη Δέλτα η οποία δεν ήταν τόσο μεταδοτική όσο η Όμικρον. Τι σημαίνει αυτό; Ότι για να κλείσει ένα τμήμα και πάλι θα απαιτείται να νοσήσουν περισσότεροι από τους μισούς μαθητές.

Τι θα ισχύει από την Δευτέρα:

Ένα επιπλέον self test για την 1η εβδομάδα (10-15 Γενάρη) λειτουργίας των σχολείων, δηλαδή 3 δωρεάν τεστ αντί για 2.

Τα δύο δωρεάν εβδομαδιαία self test θα τα κάνουν και οι εμβολιασμένοι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, δεν θα ισχύει η λογική του «σταυρού» αλλά θα επεκτείνονται οι έλεγχοι σε όλους τους μαθητές.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα ίδια τεστ με τους ανεμβολίαστους μαθητές, δηλαδή τα πέντε που προαναφέραμε. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν συνολικά τρία τεστ. Όλα αυτά σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη.

Σε περίπτωση κρούσματος μαθητή, το παιδί θα παραμένει σε καραντίνα για πέντε ημέρες, ενώ όταν συμβεί αυτό, όλο το τμήμα θα κάνει self test κάθε μέρα (σ.σ. 5 την εβδομάδα όπως προαναφέραμε). Ο μαθητής θα επιστρέφει στην τάξη με αρνητικό rapid test.

Από εκεί και πέρα, αυτό που έκανε την όλη διαδικασία να «τραβήξει» χρονικά, ήταν οι επιμέρους λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα το ποσοστό των θετικών μαθητών ανά τάξη, πάνω από το οποίο το τμήμα θα κλείνει.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ