Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Οριστικό! Ανοίγουν κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου – Tι εισηγήθηκε η Επιτροπή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το «πράσινο» φως στην επαναλειτουργία των σχολείων από τις 10 Ιανουαρίου έδωσε η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων στην συνεδρίαση της που έχει ξεκινήσει από το πρωί.  Η εισήγηση της επιτροπής είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου. Παράλληλα παραμένει το 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα καθώς το σκεπτικό της επιτροπής είναι πως θα γίνονται πολλά self test και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει το πρωτόκολλο.

Την πρώτη εβδομάδα οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν 3 self test, το πρώτο από τα οποία θα πρέπει να γίνει την Κυριακή, 09.01.2022.

Την δεύτερη εβδομάδα από το άνοιγμα, θα γίνονται δύο self test από τους μαθητές, ενώ αυτό θα αποτελεί υποχρέωση και για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.

Σε περίπτωση κρούσματος μαθητή, το παιδί θα παραμένει σε καραντίνα για πέντε ημέρες, ενώ όταν συμβεί αυτό, όλο το τμήμα θα κάνει self test κάθε μέρα (σ.σ. 5 την εβδομάδα όπως προαναφέραμε). Ο μαθητής θα επιστρέφει στην τάξη με αρνητικό rapid test.

Σε ανακοινώσεις για τα μέτρα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων θα προχωρήσουν στις 18:00 οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ