Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Αναρρωτική άδεια μετ’ αποδοχών με rapid test – Με μεγάλη καθυστέρηση βγαίνει η ΚΥΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετά από παλινωδίες πολλών ημερών, σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι που νοσούν, θα μπορούν να λάβουν αναρρωτική άδεια μετ’ αποδοχών χωρίς να απαιτείται η διενέργεια PCR test. Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι το αποτέλεσμα θετικού rapid test να έχει δηλωθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Μέχρι τώρα, εργοδότες ζητούσαν από τους εργαζόμενους μοριακό τεστ για να πληρώσουν την αναρρωτική άδεια, αν και η ΕΡΓΑΝΗ αναγνωρίζει τα rapid test που βγαίνουν θετικά, ωστόσο υπήρχε ένα κενό στη διατύπωση.

Με την ΚΥΑ θα διευκρινίζεται ότι και μετά την ανάρτηση θετικού rapid test στην ΕΡΓΑΝΗ, οι εργοδότες θα πρέπει να πληρώνουν την αναρρωτική άδεια των εργαζομένων που νοσούν.

Είχαν προηγηθεί διαδοχικές διαβεβαιώσεις από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, που αποδείχθηκαν ωστόσο λόγια του αέρα, καθώς χωρίς την απαραίτητη ΚΥΑ, οι εργαζόμενοι παρέμεναν ουσιαστικά ακάλυπτοι, με συνέπεια χιλιάδες να συνωστίζονται στις ουρές δημόσιων και ιδιωτικών δομών για να κάνουν PCR test.

Δείτε περισσότερα:

Στις ουρές για τέστ η Ελλάδα αναστενάζει – Αλαλούμ με τις νέες οδηγίες Γκάγκα, Μαγιορκίνη για PCR και Rapid

Αλαλούμ χωρίς τέλος με τα μέτρα: Δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ για τα ράπιντ τεστ των εμβολιασμένων εργαζόμενων που νοσούν

Μίνα Γκάγκα: Δεν θα είναι υποχρεωτικό για τους εμβολιασμένους το PCR test για το πιστοποιητικό νόσησης

PCR test: Η κυβέρνηση λέει ότι δεν είναι απαραίτητα, όταν τα έχει ορίσει ως υποχρεωτικά!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ