Τρίτη 23 Μαΐου 2023

20 νεκροί το 2021 στην Ελλάδα από ακραία καιρικά φαινόμενα- Έρευνα του Αστεροσκοπείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα από ακραία καιρικά φαινόμενα το 2021, σύμφωνα με τον απολογισμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναλυτικά, η έρευνα του meteo κατέγραψε τα εξής:

-Στις αρχές Αυγούστου οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της υγείας τους που οφείλονται στις ακραία υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του πολυήμερου καύσωνα και των πυρκαγιών σε Εύβοια, Αττική και Πελοπόννησο.

-Πέντε θάνατοι οφείλονταν σε ξαφνικές πλημμύρες που συνέβησαν στην Αλεξανδρούπολη τον Φεβρουάριο, στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο, στην Εύβοια τον Οκτώβριο, στην Ηλεία τον Νοέμβριο και στην Πιερία τον Δεκέμβριο.

-Τέσσερις άνθρωποι κατέληξαν από το πολικό ψύχος και από αποκλεισμούς λόγω του μεγάλου ύψους χιονιού κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια» τον Φεβρουάριο.

-Οι κεραυνοί αποτελούν μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου από καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας. Το 2021 ευθύνονταν για τον θάνατο δύο ανθρώπων στο Ανήλιο Μετσόβου τον Ιούνιο και στην Καβάλα τον Σεπτέμβριο.

-Ακόμη ένας άνθρωπος πνίγηκε πέφτοντας από τη βάρκα του στον Αμβρακικό Κόλπο τον Αύγουστο, κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ