Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Τζανάκης- Καπραβέλος επιμένουν για παράταση μιας εβδομάδας στο άνοιγμα των σχολείων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορυφαίοι επιστήμονες πρώτης γραμμής προειδοποιούν ότι το άνοιγμα των σχολείων την επόμενη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, με την παραλλαγή Όμικρον να κυριαρχεί, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους.

Υπέρ μιας μικρής παράτασης στο άνοιγμα των σχολείων τάχθηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, ενώ επέμεινε και στο ενδεχόμενο του λοκντάουν. «Υποστηρίζω μια μικρή παράταση (στο άνοιγμα των σχολείων). Αν όντως υπάρχει το αισιόδοξο σενάριο, τα σχολεία θα ανοίξουν με μεγαλύτερη ασφάλεια, με υγειονομικά πρωτόκολλα. Εμείς είδαμε ότι αυξάνονται οι εισαγωγές, αν αυξηθούν και η πίεση στις ΜΕΘ είναι μεγαλύτερη, δε θα αντέξει κανείς» προειδοποίησε. «Δεν λέμε να κλείσουν τα σχολεία, όμως πρέπει να προστατευτούν και τα παιδιά οι δυνατότητες διασποράς της Όμικρον είναι τεράστιες, και αν ανοίξουν τα σχολεία θα μολυνθούν τα περισσότερα. «Η Ολλανδία που ανοίγει τα σχολεία έχει λοκντάουν από τα Χριστούγεννα…» είπε.

Επιμένει και ο Νίκος Τζανάκης ότι είναι προτιμότερο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα. Μιλώντας στο MEGA, ο καθηγητής Πνευμονολογίας σημείωσε ότι πρακτικά είναι δύσκολο να διενεργηθούν ταυτόχρονα rapid tests σε εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, επομένως ίσως θα ήταν προτιμότερο να κάνουν τρία σελφ τεστ την εβδομάδα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ