Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Σήμερα οι αποφάσεις για τα σχολεία / Απροετοίμαστη για τηλεκπαίδευση η Κεραμέως ενώ καλπάζει η Όμικρον

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεδριάζει στις 14:00 το μεσημέρι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση και να εισηγηθεί για το άνοιγμα των σχολείων, στη σκιά της Όμικρον που καλπάζει.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι υπουργοί Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα κάνουν δηλώσεις.

Η βούληση της κυβέρνησης είναι, παρα τα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα, τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, αλλά με αλλαγές και επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Απόφαση που φαίνεται να είναι μονόδρομος καθώς δεν υπάρχει, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, καμία δυνατότητα για τηλεκπαίδευση

Αυτό φαίνεται να είναι και το συμπέρασμα των τριών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν χτες υπο τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, ο οποίος το πρωί είχε σύσκεψη για την πανδημία με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον επικεφαλής της επιτροπής Σωτήρη Τσιόδρα, στη συνέχεια δεύτερη σύσκεψη με συνεργάτες του και το απόγευμα απόγευμα νέα σύσκεψη με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον Θάνο Πλεύρη.

Η πρόταση για διενέργεια rapid test σε όλους τους μαθητές, δεν κερδίζει έδαφος καθώς δεν είναι ευκολο να πραγματοποιηθεί αυτό. Σε κάθε περίπτωση στο Μαξίμου δεν θα ήθελαν στις εικόνες με τις ατελείωτες ουρές των πολιτων για τεστ, να προστεθούν κι ανάλογες εικόνες με τους μαθητές.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να αυξηθούν από 2 σε 3 τα self test για τους μαθητές, ενώ εξετάζεται και η αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων με βασικό σενάριο τα τμήματα να κλείνουν όταν νοσεί με κορωνοϊό το 30%+1 των μαθητών, αντί για το εγκληματικό 50%+1 που ίσχυε μέχρι σήμερα και το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων των κομμάτων αλλά και της επιστημονικής κοινότητας.

Οι δυνατότητες για τηλεκπαίδευση είναι περιορισμένες και η κυβέρνηση πιάστηκε για άλλη μια φορά απροετοίμαστη καθώς ούτε σύμβαση για webex δεν υπάρχει.

Στην περίπτωση που οι ειδικοί αποφασίσουν παράταση των διακοπών κατά μία ή δύο εβδομάδες, δεν αποκλείεται να εξεταστεί το ενδεχόμενο  επιμήκυνσης του σχολικού έτους το καλοκαίρι, απόφαση που δεν βρίσκει σύμφωνη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ