Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Το απόλυτο μπάχαλο με τα rapid test και το Σύστημα Εργάνη – Δεν δέχεται τα θετικά rapid test των εμβολιασμένων εργαζομένων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε μια απίστευτη ταλαιπωρία έχουν υποβληθεί όσοι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι νοσούν από κορονοϊό και προσπαθούν να δηλώσουν το θετικό rapid test τους στο σύστημα Εργάνη.

Πριν λίγες μέρες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανακοίνωσε ότι όσοι βρίσκονται θετικοί σε rapid test θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα πέντε ημερών, ενώ όσοι είναι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε μοριακό τεστ αλλά μπορούν να δικαιολογήσουν την απουσία από την εργασία τους με το θετικό rapid test.

Θετικό rapid test που θα αναρτηθεί στο σύστημα Εργάνη από φαρμακοποιούς ή διαγωνιστικά κέντρα υποτίθεται ότι θα ήταν αρκετό για τους εργαζόμενους, ώστε να εξασφαλίσουν την άδεια για να παραμείνουν σε καραντίνα.

Μέχρι εδώ καλά… Στην πράξη όμως φαίνεται ότι αυτό προς το παρόν δεν βρίσκει ανταπόκριση και δεν μπορεί να υλοποιηθεί καθώς το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη δεν αναγνωρίζει το rapid test και δέχεται μόνο το μοριακό! Έτσι όσοι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι και νοσούν αυτή την στιγμή βρίσκονται «στον αέρα» και εντελώς ξεκρέμαστοι, εν αντιθέσει με τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους, οι οποίοι υποβάλλονται σε μοριακό τεστ και αν είναι θετικό, το καταθέτουν και έχουν τις πέντε ημέρες πληρωμένης άδειας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ