Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Μετάλλαξη Όμικρον: Το 70% των κρουσμάτων σε πέντε περιφέρειες της χώρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το 70% των κρουσμάτων και των εισαγωγών σχετίζονται πλέον με την παραλλαγή Όμικρον, όπως προκύπτει από ελέγχους στις μεγαλύτερες περιφερειακές ενότητες της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεμιστοκλή Ζαούτης αναφερόμενος στα επιδημιολογικά που αφορούν την παραλλαγή Όμικρον.«Από πέντε Περιφέρειες της χώρας έχει καταγραφεί, ότι ο μεσος όρος κρουσμάτων είναι κοντά στο 70% με την μετάλλαξη “όμικρον”. Παρόμοια εικόνα παρατηρείται και στις νοσηλείες στην Αττική, όπου περίπου το 70% είναι “όμικρον”, ανέφερε ο κ. Ζαούτης.

Όπως προσέθεσε, πλέον στο 70% των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής είναι με την παραλλαγή Όμικρον και επιβεβαίωσε τα όσα ανέφερε προηγουμένως η κυρία Θεοδωρίδου, λέγοντας ότι «η νοσηρότητα της Όμικρον, είναι χαμηλότερη και όπως φαίνεται χαμηλότερη είναι και θνητότητα».

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι άτομα με θετικό PCR που έχουν την παραλλαγή Όμικρον, είχαν στη συντριπτική τους πλειονότητα, θετικό rapid test κάτι που δείχνει ότι τα τεστ αυτά είναι αξιόπιστα.

Ο κ. Ζαούτης, Είπε επίσης ότι την ερχόμενη Πέμπτη ο υπουργός Υγείας θα αναφερθεί με ανακοίνωσή τους στην διενέργεια των τεστ.

Ο ίδιος μιλώντας για την αδυναμία του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ να εξυπηρετήσει όλους όσοι τηλεφωνούν, είπε ότι «βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση με την Όμικρον και είναι λογικό να υπάρχουν παράπονα για το τηλεφωνικό κέντρο», το οποίο -όπως είπε- θα αναβαθμιστεί τις επόμενες ημέρες ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η διαλογή των περιστατικών αλλά και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ