Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Μαρία Παπάκου: Συγκλονιστική καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή της στα 14 της (βιντεο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή της όταν ήταν 14 ετών προχώρησε η πρώην αθλήτρια της εθνικής ενόργανης, Μαρία Παπάκου. Η αθλήτρια περιέγραψε με σοκαριστικό τρόπο πως ο προπονητής την παρενοχλούσε και μάλιστα συστηματικά, προσπαθώντας να την απομονώσει:

«Άρχισε να απλώνει τα χέρια του στο σώμα μου Το έβλεπαν όλοι οι προπονητές. Κανένας δεν του είπε μια λέξη, να του βάλει ένα όριο. Μετά από πολύ καιρό, έτυχε και βρέθηκα με παλιά μου προπονήτρια και με ρώτησε: ‘Τελικά ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε στρίμωξε, γιατί είχαμε την απορία’. Δηλαδή όλοι το ξέρατε και κανείς δεν έλεγε τίποτα; “Έκανε σχολιασμό για τα οπίσθια μου και τον ωραίο τρόπο που μεγαλώνει το στήθος μου. ‘Μαρία, αυτό που συμβαίνει θα το ξέρω μόνο εγώ, εσύ και ο Θεός’. “Έβαλε το χέρι του στα γεννητικά μου όργανα, προσπαθούσε να με γδύσει, έπιασε το χέρι μου και προσπάθησε να το βάλει μέσα από το εσώρουχό του. Άρχισα να φωνάζω, έπαθα πανικό», ανέφερε μεταξύ άλλων στο MEGA για να προσθέσει:

«Σε ηλικία 14 ετών, άρχισε να απλώνει τα χέρια του στο σώμα μου. Με αγκάλιαζε σφιχτά, προσπαθούσε να με φιλήσει στο στόμα. Ακουμπούσε τα γεννητικά του όργανα πάνω στα γεννητικά μου όργανα, την ώρα που κάναμε ευλυγισία. Σε ένα ταξίδι που είχαμε, χτύπησε την πόρτα του δωματίου και του άνοιξε μια συναθλήτριά μου. Δεν τον φοβήθηκα γιατί ήμασταν πολλά κορίτσια μαζί και λέω δε θα μου κάνει τίποτα. Αυτός όμως είπε σε όλες ‘φύγετε από το δωμάτιο θέλω να μείνω μόνος με τη Μαρία’ και έφυγαν και με άφησαν μόνη μου. Μου κόπηκαν τα πόδια, άρχισε η καρδιά μου να πάλλεται, να χτυπάει σα να θέλει να βγει έξω από το στήθος μου, δεν μπορούσα να αντιδράσω, θεώρησα ότι είναι τετελεσμένη η κατάσταση, δεν είχα λόγια να πω».

Όπως αποκάλυψε η κ. Παπάκου, η συμπεριφορά αυτή ήταν τακτική στα συχνά ταξίδια για τους αγώνες, με την ίδια να θυμάται ένα συγκεκριμένο περιστατικό, περιγράφοντας τη μανία με την οποία ο εν λόγω προπονητής προσπαθούσε να την κακοποιήσει:

«Έβγαλε την μπλούζα του, μου έπιανε το κεφάλι, προσπαθούσε να με φιλήσει στο στίμα και τον λαιμό. Τον έδιωχνα μακριά αλλά έτριβε το σώμα του επάνω μου. Με πέταξε στο κρεβάτι, σηκώθηκα να φύγω, με τράβηξε από το χέρι, με ξανακόλλησε επάνω του και έπεσα πάνω στο κρεβάτι. Με φιλούσε παντού, έβαλε το χέρι του στα γεννητικά μου όργανα, προσπαθούσε να με γδύσει, έπιασε το χέρι μου και προσπάθησε να το βάλει μέσα από το εσώρουχό του.

Άρχισα να φωνάζω, έπαθα πανικό, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω, έτρεμε το σώμα μου εσωτερικά. Μου έλεγε να μη φωνάζω, δεν πρέπει να μας ακούσουν ‘σε αγαπάω, εγώ είμαι, ξέρεις πόσο σε αγαπώ, μη φοβάσαι, τον έρωτα θέλω να σου δείξω’ μου είπε. Οι δυνάμεις μου με εγκατέλειψαν, έβαλα τα κλάματα και εκεί σταμάτησε τελικά. Ενδεχομένως να είχε φτάσει στον σκοπό του. ‘Δεν πειράζει μπορεί να χάσαμε σήμερα την ευκαιρία αλλά υπάρχει και άλλη μέρα’, μου είπε».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ