Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Όλα τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων – Αλλάζουν τα πρωτόκολλα, σκέψεις για παράταση το καλοκαίρι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρά το γεγονός ότι η παραλλαγή Όμικρον καλπάζει, ειδικά στις νεότερες ηλικίες, βούληση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά την επόμενη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου. Ωστόσο, υπάρχουν εισηγήσεις από τους επιστήμονες για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων ακόμη και για αναβολή για μία ή δύο εβδομάδες, χωρίς τηλεκπαίδευση και με παράταση του σχολικού έτους το καλοκαίρι.

Μέσα στην εβδομάδα, αύριο ή την Τετάρτη, θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για να εισηγηθεί για το άνοιγμα των σχολείων. Πρόθεση της επιτροπής φέρεται να είναι η αλλαγή στο τέστινγκ, με τους μαθητές να υποβάλλονται σε έλεγχο με rapid αντί για self τεστ, αν αυτό είναι εφικτό. Συζητείται να γίνουν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο όσον αφορά στον εντοπισμό κρούσματος δηλαδή σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος, όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα ελέγχονται με rapid test και καταργείται ο «σταυρός» (τεστινγκ στους μαθητές που κάθονταν δίπλα, πίσω, ή μπροστά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα) καθώς θα γίνεται rapid test σε όλους τους μαθητές της τάξης. Τα test προτείνεται να γίνονται κάθε 5 ημέρες αντί για 7 ενώ η καραντίνα να ισχύει για 5 ημέρες.

Διχασμένοι παραμένουν οι επιστήμονές. Την άποψη ότι τα σχολεία μπορούν και πρέπει να ανοίξουν κανονικά με μια αλλαγή στα πρωτόκολλα λειτουργίας για τα τεστ και τα μέτρα ατομικής προστασίας, εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας σήμερα στο  ΣΚΑΪ.

Αν ανοίξουμε αυτή τη στιγμή τα σχολεία θα δείτε ότι θα κλείσουν μετά από ένα πενθήμερο ένα δεκαήμερο λόγω των κρουσμάτων, προειδοποίησε το Το Σάββατο που μας πέρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ζητώντας παράταση μιας εβδομάδας στις διακοπές των μαθητών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ