Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

ΠΟΕΔΗΝ: Γιατροί εργάζονται με θετικό τεστ στα νοσοκομεία, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Με τη μείωση της καραντίνας από τις 10 στις 5 μέρες, συνάδελφοι που νοσούν επιστρέφουν πίσω στα νοσοκομεία με θετικό τεστ και ελαφρά συμπτώματα, ακόμη και όσοι έχουν στενές επαφές με κρούσματα δουλεύουν κανονικά έως την έκδοση εργαστηριακού τεστ», αποκάλυψε στο Open, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως τόνισε ο Μιχάλης Γιαννακός, «πριν από 15 μέρες είχαμε πάνω από 500 συναδέλφους που νοσούσαν, τώρα έχουμε πάνω από 2.000. Οι νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ για μείωση των ημερών της καραντίνας ευνοούν την ενδοσοκομειακή μετάδοση, με μεγάλη επικινδυνότητα για τους ασθενείς.

Έχουμε αναβολές χειρουργείων λόγω της διασποράς του ιού στα νοσοκομεία, αναβολές εξετάσεων, ασθενείς που βρίσκονται για άλλες αιτίες στα νοσοκομεία να κολλούν. Πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν: όλο και περισσότερο προσωπικό νοσεί και μπαίνει σε καραντίνα».

Για το θλιβερό φαινόμενο με τις ουρές για χιλιάδες πολίτες προκειμένου να κάνουν τεστ, σημείωσε ότι: «Θα έπρεπε μετά από δύο χρόνια πανδημίας να έχουμε οργανώσει καλύτερα την πρωτοβάθμια περίθαλψη προκειμένου να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά τον ιό στην κοινότητα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ