Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Νίκος Καπραβέλος: Αγωνιζόμασταν όλη τη νύχτα να σώσουμε τη 16χρονη – Ήταν στα πρόθυρα ανακοπής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναφορά στον μεγάλο αγώνα που έδωσαν οι γιατροί ώστε να κρατηθεί στη ζωή η 16χρονη με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παπανικολάου έκανε ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου.

«Έχει σημασία ότι κάθε σύμπτωμα πλέον θα πρέπει να το παίρνουμε σοβαρά υπόψιν, ακόμα κι αν το αντιγονικό τεστ βγει αρνητικό, όπως της 16χρονης. Περάσαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά στην εντατική και συνεχίζουμε να περνάμε. Πολλές βεβαιότητες διαψευστήκανε. Δεν περιμέναμε στο τέλος του 2021 να βρισκόμαστε σε αυτή την έκτακτη κατάσταση, μεγάλη η πίεση στο σύστημα υγείας… Οι εντατικές του νοσοκομείου μας είναι γεμάτες» τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

«Αγωνιζόμασταν όλη τη νύχτα να σώσουμε ένα παιδί 16 χρονών, ένα κοριτσάκι που μάς ήρθε με κορωνοϊό και διασωληνώθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση. Από το σπίτι ήρθε, δυστυχώς τρία τεστ αντιγονικά βγαίνανε αρνητικά, οι συνάδελφοι γιατροί δυστυχώς υποτίμησαν την κατάσταση» κατέληξε.

«Δεν ήταν εμβολιασμένο το παιδί»
Μάλιστα, ο καθηγητής εξήγησε ότι θα πρέπει εφόσον υπάρχουν συμπτώματα να ανησυχούμε και να προστρέχουμε τους γιατρούς. Παράλληλα, τόνισε ότι το 16χρονο κορίτσι ήταν στα πρόθυρα ανακοπής με τρομακτικά μεγάλη υποξυγοναιμία.

«Ο αγώνας ξεκίνησε από το τμήμα επειγόντων περιστατικών, δυσκολευτήκαμε όλη τη νύχτα να το φέρουμε σε μια ισορροπία, ευτυχώς αντέδρασε στις θετικές πιέσεις και στους αναπνευστήρες που χρησιμοποιήσαμε, ήδη είναι σε καλύτερη κατάσταση, όμως μας έκανε εντύπωση το γεγονός, φοβηθήκαμε ότι ήταν η Όμικρον, είναι η Δέλτα» είπε ο κ. Καπραβέλος.

Επεσήμανε δε, πως καθυστέρησαν να πάνε στο νοσοκομείο το κορίτσι γιατί με τα αντιγονικά τεστ νομίσανε ότι ήταν ένα κοινό κρυολόγημα. «Οι υποξυγοναιμίες σε ένα παιδί 16 ετών δεν δείξανε μια εικόνα τόσο αρνητική, όταν βέβαια έφτασε στο ‘παρά πέντε’ ευτυχώς που προλάβαμε… Γι’ αυτό θέλει πολλή προσοχή» σημείωσε και κατέληξε: «Είναι σε καλύτερη κατάσταση, αντέδρασε στη θεραπεία. Όταν ένα παιδί 16 χρονών κινδυνεύει, κινδυνεύει όλη η χώρα. Δυστυχώς δεν ήταν εμβολιασμένο το παιδί».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ