Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Μίνα Γκάγκα: Δεν θα είναι υποχρεωτικό για τους εμβολιασμένους το PCR test για το πιστοποιητικό νόσησης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατόπιν εορτής και επειδή δεν μπορεί να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση, η κυβέρνηση αλλάζει και πάλι τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Όπως τόνισε στον ΣΚΑΙ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σήμερα θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση που θα απαλείφει τον όρο του υποχρεωτικού PCR test για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους, προκειμένου να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης.

Αυτός ήταν άλλος ένας από τους λόγους για τον οποίο χιλιάδες πολίτες συνωστίζονται αυτές τις μέρες έξω από τις ελάχιστες δημόσιες δομές υγείας που διενεργούν δωρεάν PCR test, με αποτέλεσμα να προκληθεί θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποχρέωση διενέργειας PCR test, όπως διευκρίνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, παραμένει μόνο για τους ανεμβολίαστους, ώστε να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης.

Η Μίνα Γκάγκα ”άδειασε” μεγαλοπρεπώς την συνάδελφός της υφυπουργό Παιδείας, Ζέτα Μακρή, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων. Απέφυγε να δώσει κατηγορηματική θετική απάντηση, λέγοντας: «Πρέπει να παρακολουθήσουμε την πορεία των κρουσμάτων και ανάλογα να δράσουμε. Έχουμε ακόμη δέκα μέρες καιρό και είμαστε εδώ για να το δούμε».

Δείτε ακόμη: PCR test: Η κυβέρνηση λέει ότι δεν είναι απαραίτητα, όταν τα έχει ορίσει ως υποχρεωτικά!

Μπάχαλο! Ζητούν αρνητικό PCR τεστ για διπλοεμβολιασμένους άνω των 60 που θέλουν να ταξιδέψουν με πλοίο 

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ