Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων – Τα «μασάνε» στην κυβέρνηση αν θα επαναλειτουργήσουν κανονικά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ουδείς πλέον είναι σίγουρος για το άνοιγμα των σχολείων μετά το τέλος των γιορτών. Την πιθανότητα να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία άφησε ορθάνοιχτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέροντας ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια στις 10 Ιανουαρίου».

Η αποστροφή αυτή του λόγου του Γιάνη Οικονόμου αφήνει περιθώρια πολλαπλών ερμηνειών καθώς αφενός ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν εμφανίστηκε κατηγορηματικός όπως μέχρι τώρα για το άνογμα των σχολείων και αφετέρου η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στην κοινότητα είναι τόσο μεγάλη που κάθε ενδεχόμενο είναι πιθανό και τα δεδομένα των επόμενων ημερών είναι εκείνα που θα κρίνουν τις τελικές αποφάσεις.

Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος δήλωσε με νόημα ότι η 10η Ιανουαρίου είναι μακριά.

Όσο για το αρμόδιο υπουργείο ούτε φωνή ούτε ακρόαση…

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εδώ και μήνες στο θέμα των σχολείων εθελοτυφλεί και αρνείκται να ακούσει τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα κκαι εφάρμοσε ημίμετρα που  έφεραν μπαράζ κρουσμάτων στα σχολεία.

Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές

Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές με κάθε μέσο, όπως αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε νωρίτερα αναφορικά με τα νέα μέτρα.

Στην ΚΥΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα για τα νέα μέτρα αναχαίτισης του κορονοϊού, αναφέρεται πως αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές τόσο εντός όσο και εκτός της Επικράτειας και με κάθε μέσο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ