Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Τις επόμενες ώρες οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης της εστίασης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε κοινές ανακοινώσεις για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα στην εστίαση, θα προβούν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορούν τη δυνατότητα ένταξης των εργαζομένων των επιχειρήσεων που πλήττονται στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, όπως ζητούσε η ΠΟΕΕΤ, αλλά και την επαναφορά του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας.

Τα μέτρα αποφασίστηκαν έπειτα από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, καθώς και του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Είχαν προηγηθεί οι έντονες αντιδράσεις από το σύνολο του κλάδου αλλά και από τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό. Λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνιζε ότι τα μέτρα που επιβάλλονται είναι περιορισμένα άρα δεν θα χρειαστεί η στήριξη του κλάδου αλλά διαψεύστηκε σήμερα από τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Χρήστο Σταϊκούρα και Άδωνι Γεωργιάδη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ