Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην εστίαση σε κίνδυνο – Ζητούν μέτρα στήριξης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση κατά της διασποράς του κορωνοϊού για άλλη μια φορά θίγουν τους εργαζόμενους στην εστίαση», τονίζει σε ανακοίνωσή της Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Η ΠΟΕΕΤ επισημαίνει ότι το κλείσιμο ουσιαστικά των νυκτερινών κέντρων διασκέδασης αφήνουν χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς εισόδημα αυτές τις ημέρες και το μέτρο αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι μονόδρομος για να μπορούν οι εργαζόμενοι να έχουν μια στήριξη.

«Επομένως κρίνουμε πως η απόφαση της Κυβέρνησης για αυτή  την κατηγορία εργαζομένων είναι μονόδρομος», σημειώνει, ενώ αναφέρει ότι «Στην εστίαση, για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση βρίσκει το εύκολο θύμα και κάνει πάλι το ίδιο λάθος κλείνοντας την οργανωμένη εστίαση ανοίγοντας τα παράνομα  πάρτι και τις συνευρέσεις χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο».

Όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΕΤ, «σχεδόν 330.000 εργαζόμενοι για άλλη μια φορά αγωνιούν για το μέλλον τους, μιας  και η συρρίκνωση του ωραρίου εργασίας των καταστημάτων και η ζημία που θα προκληθεί από αυτήν θα μετακυλήσει στους εργαζόμενους με χαμένες θέσεις  εργασίας» και ζητά:

1. Ένταξη των εργαζομένων στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (το οποίο παρατάθηκε έως το τέλος Μαρτίου του 2022) και

2. Απαγόρευση απολύσεων για το διάστημα που θα ισχύουν τα μέτρα

«Έτσι μόνο θα αποφύγουμε χαμένες θέσεις εργασίας. Οτιδήποτε άλλο μας βρίσκει  αντίθετους και μετά από δυο χρόνια υγειονομικής κρίσης η οποία επιδεινώνεται από  λάθος κυβερνητικούς χειρισμούς δεν είμαστε διατιθέμενοι να υποστούμε κι άλλα. Εμείς οι εργαζόμενοι του επισιτισμού- Τουρισμού ένα υποσχόμαστε. Ότι δεν ξεχνάμε», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΕΤ.

Δείτε ακόμη:

Εστιάτορες: Μας καταστρέφει το νέο lockdown

Σε απόγνωση και οι μουσικοί με τα νέα μέτρα – Συγκέντρωση στις 12 στο Υπουργείο Εργασίας

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ