Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Απαγωγή Κυπαρίσση: Ώρα μηδέν για την ΕΛ.ΑΣ – Στη μάχη της εξιχνίασης δεκάδες αστυνομικοί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση.

Οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες με τον αδελφό του επιχειρηματία να βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους απαγωγείς. Οι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν απαιτήσει αρχικά 2 εκατομμύρια ευρώ για να απελευθερώσουν τον Γιώργο Κυπαρίσση.

Δείτε τι έχει προηγηθεί:
Απαγωγή Κυπαρίσση: Ένα εκατομμύριο ευρώ ζητούν οι απαγωγείς

Η υπόθεση θα συμπαρασύρει σοβαρές εξελίξεις μέσα στην Αστυνομία καθώς μετά το «φεστιβάλ συλλήψεων» των τελευταίων ημερών εν όψει κρίσεων, θα θέσει όλους ενώπιον των ευθυνών τους, κυρίως όσους μέσα από την ΕΛ.ΑΣ διαρρέουν στα ΜΜΕ στοιχεία από τις έρευνες για την απαγωγή.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Καραμαλάκη, εχθές το βράδυ με την οποία ζητά να μην αναπαράγονται πληροφορίες που δεν προέρχονται επίσημα από την Αστυνομία τονίζοντας πως σκοπός είναι η προστασία της ζωής του επιχειρηματία.

Η ανακοίνωση έχει ξεκάθαρη στόχευση να περιορίσει τις διαρροές στοιχείων της έρευνας για την απαγωγή μέσα από την ΕΛ.ΑΣ.

Αν η υπόθεση δεν εξιχνιασθεί το αργότερο μέχρι σήμερα το βράδυ, θα ανατρέψει αρκετούς συσχετισμούς δυνάμεων μέσα στην ΕΛ.ΑΣ και μπορεί να οδηγήσει ανώτατους αξιωματικούς ακόμα και στην αποστρατεία, ενώ σήμερα θα κριθεί αν θα συνεργασθούν για την εξιχνίαση της απαγωγής και ειδικές υπηρεσίες με τεχνικά μέσα και μεγάλο δίκτυο πληροφοριοδοτών.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά την υπόθεση, έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας επισημαίνουν ότι οι δράστες ενδεχομένως να κρατούν τον επιχειρηματία σε χώρο μέσα στον αστικό ιστό και όχι σε απομακρυσμένη περιοχή. Αυτό σημαίνει ότι οπωσδήποτε έχουν εκτεθεί σε κάμερες σε σημεία από τα οποία έχουν περάσει από την στιγμή που εγκατέλειψαν καμμένα τα δύο αυτοκίνητα πίσω τους στα Σπάτα.

Εφόσον αυτό ισχύει, ανοίγει πάρα πολύ ο εγκληματολογικός κύκλος για την υπόθεση και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στην μάχη της εξιχνίασης θα πέσουν πάρα πολλοί αστυνομικοί.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ