Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Βόλος: Μπαρ δημιουργεί μυστικό σινιάλο για να προστατεύσει τις γυναίκες από σεξουαλική παρενόχληση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με έναν πρωτότυπο και ευρηματικό τρόπο ένα μπαρ στον Βόλο προσπαθεί να χτίσει ένα τείχος προστασίας και ένα ασφαλές περιβάλλον για γυναίκες που το επισκέπτονται ώστε να αποτρέψει ενδεχόμενες σεξουαλικές επιθέσεις. Αναρτώντας επιγραφή με μυστικό σινιάλο στις γυναικείες τουαλέτες του μαγαζιού, οι ιδιοκτήτες καλούν όσες γυναίκες υποστούν σεξουαλική παρενόχληση μέσα στο κατάστημα να πουν κάποιες λέξεις που θα αποτελέσουν τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας.

Το τσάι βυσσινόκηπος και το Blue Lagoon είναι τα σήματα που μπορείς να… παραγγείλεις, για να νιώσεις και πάλι ασφαλής. Πράξη που γεμίζει ελπίδα και διώχνει τον φόβο και την ανασφάλεια με αλληλεγγύη στην πράξη.

Πιο συγκεκριμένα, δίνονται επιλογές για ώρες της ημέρας και της νύχτας, ώστε να μην υποψιαστεί ο θύτης τι συμβαίνει. Το τσάι βυσσινόκηπος και το Blue Lagoon cocktail είναι τα σήματα που μπορείς να… παραγγείλεις. Με υποκατηγορίες ανάλογα το αν χρειάζεσαι απλά διέξοδο, αν χρειάζεσαι ταξί για ασφάλεια ή ακόμη και αν χρειάζεσαι την αστυνομία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ