Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Τώρα τρέχουν – Από αύριο τα Μέτρα! Περίμεναν τον Μητσοτάκη να γυρίσει από διακοπές παρά τα 21.657 κρούσματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Ζαγόρι.

Ακολουθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων και στις 3 το μεσημέρι ο Θάνος Πλεύρης θα προβεί σε ανακοινώσεις.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο στις 06.00 και σύμφωνα με πληροφορίες είναι:

Ωράριο λειτουργία σε εστίαση μέχρι τις 12, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί να γίνει και από τις 11, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί ειδικοί επιμένουν στην πιο σκληρή λύση.

Τέλος η μουσική στην εστίαση.

Μόνο καθήμενοι στα μαγαζιά

Έως 6 άτομα ανά τραπέζι

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για το τι θα ισχύσει τελικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο η εστίαση να μην κλείσει στις 12, αλλά να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο μέχρι τις 2:00.

Η ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρόν εκτόξευσε τα κρούσματα και ανάγκασε τον Πρωθυπουργό να επιστρέψει λίγες ώρες νωρίτερα από τις διακοπές του, προκειμένου να παραστεί στη σύσκεψη, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από την αντιπολίτευση. 

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι με τα μέτρα που ίσχυαν έως και σήμερα «σώθηκαν τα Χριστούγεννα», ενώ δεν σημειώνεται κανένα μπρος-πίσω στη λήψη των αποφάσεων, παρά τις δραματικές εκκλήσεις όλων των επιστημόνων μέσω δημόσιων παρεμβάσεων τα τελευταία 24ωρα.

Δείτε ακόμη: Νίκος Καπραβέλος: «Βρισκόμαστε μπροστά στο χειρότερο σενάριο- Τα μέτρα όφειλαν ήδη να έχουν εφαρμοστεί»

Νίκος Τζανάκης – Αθηνά Λινού: Τα μέτρα έπρεπε να εφαρμοστούν νωρίτερα

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ