Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Γεροτζιάφας: «Λάθος το μήνυμα εφησυχασμού ότι είναι ηπιότερη η παραλλαγή Όμικρον»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η άποψη που κυριαρχεί ότι η παραλλαγή Όμικρον είναι ηπιότερη, είναι λανθασμένη, τόνισε νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Αιματολογίας της ιατρικής Σχολής της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας. «Σε καμία περίπτωση το στέλεχος αυτό δεν προκαλεί ηπιότερη νόσηση από το αρχικό στέλεχος της Γουάν» πρόσθεσε.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τη Γαλλία, όπου μέσα σε λίγες μέρες μετά την επικράτηση της Όμικρον η πίεση στις ΜΕΘ ανέβηκε από το 25% στο 59%, κι ενώ στη χώρα οι εμβολιασμένοι άνω των 12 ετών αποτελούν το 90% του πληθυσμού.

Επανέλαβε την πρόταση του να καθίσουν στο τραπέζι όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επέλαση της πανδημίας, λέγοντας ότι «η χώρα μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες».

Ήταν λάθος η εκτίμηση να εφαρμοστούν την επόμενη εβδομάδα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, πρόσθεσε ο κ. Γεροτζιάφας: «Έχεις ένα δυναμικό φαινόμενο που έχει ξεκινήσει 1,5 μήνα πριν και έχει υποτιμηθεί. Όσο πιο πολύ αργούμε τόσο πιο σκληρά πρέπει να είναι τα μέτρα που θα παρθούν και δεν είναι πολιτικές υγείας που μπορούν να εφαρμοστούν μόνο από ένα κόμμα, πρέπει να έχεις μαζί σου τον πληθυσμό», κατέληξε.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ