Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Θάνος Πλεύρης: 15.000 κρούσματα έχουν ήδη καταγραφεί σήμερα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αποκάλυψε στην ΕΡΤ πως μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί σήμερα 15.000 κρούσματα και πρόσθεσε πως στην Αττική υπάρχει αύξηση 200-300%. Ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων ώστε να εξεταστεί αν τα μέτρα θα ισχύσουν νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.

«Θέλουμε να δούμε και τα σημερινά και τα αυριανά κρούσματα. Το σενάριο να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα με βάση την αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο ΕΣΥ είναι κάτι που θα το παρακολουθούμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Προέχει η δημόσια υγεία. Θέλουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου αλλά εάν η άνοδος των κρουσμάτων που βλέπουμε σήμερα συνεχιστεί και αύριο, θα είναι αντικείμενο νέα σύσκεψης», σημείωσε.

«Πάρα πολύ νέος κόσμος αυτή τη στιγμή νοσεί. Και θα νοσήσει ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες. Αν λοιπόν οι έφηβοι αισθανθούν πως έχουν εκτεθεί, τότε να μην έρθουν σε επαφή με τους γονείς τους και τους παππούδες του καθώς σε αυτές τις ηλικίες η παραλλαγή Όμικρον παραμένει επικίνδυνη», τόνισε ο υπουργός Υγείας, αναφέροντας ότι το 50% των κρουσμάτων είναι στην ηλικία ως 39 ετών, ενώ μόλις το 6% είναι στις ηλικίες πάνω των 60 ετών.

«Όταν ξεκινάμε με 15.000 κρούσματα έως τώρα, με αρκετά τεστ, στα 550.000 τεστ, την ώρα που τα χθεσινά κρούσματα ήταν τόσα με 100.000 τεστ, άρα είναι λελογισμένη η αναλογία, όμως είναι κάτι που το εκτιμούμε με προσοχή», τόνισε.

Δείτε ακόμη: Νίκος Καπραβέλος: «Βρισκόμαστε μπροστά στο χειρότερο σενάριο- Τα μέτρα όφειλαν ήδη να έχουν εφαρμοστεί»

Νίκος Τζανάκης – Αθηνά Λινού: Τα μέτρα έπρεπε να εφαρμοστούν νωρίτερα

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ