Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ορφανοτροφείο-κόλαση: Αλλάζουν δομή τα παιδιά – Ποινικές διώξεις για τους εμπλεκόμενους εργαζόμενους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση του ορφανοτροφείο- κολαστήριο όπου 5 ανήλικα παιδιά αναγκάζονταν από εργαζόμενους σε σεξουαλικές επαφές μεταξύ τους.

Μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας, την περασμένη βδομάδα τα ανήλικα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παίδων».

Ενώ, σήμερα (28/12) αρχίζει ο ψυχολογικός έλεγχος των παιδιών, ηλικίας από 7 ως 11 ετών, και προβλέπεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή με τους ιατρούς να βρίσκονται συνεχώς δίπλα στα παιδιά.

Δείτε επίσης:
Σοκαριστικές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ορφανοτροφείο

Σε ότι αφορά το μέλλον των εμπλεκομένων εργαζομένων και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, είναι αδύνατο να εργάζεται κάποιος σε οποιαδήποτε δομή αν δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα, αλλά και δεν του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αυτά.

Συνεπώς, αφού στοιχειοθετηθεί η ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους θα απομακρυνθούν από την εργασία τους.

Ενώ, μόλις η εισαγγελέας έχει έτοιμη την έκθεση της ΓΑΔΑ και των γιατρών θα αποφασίσει για το μέλλον των παιδιών. Μεταξύ άλλων θα αποφασιστεί αν είναι ασφαλές τα ανήλικα να επιστρέψουν πίσω στη δομή, αλλά παραμένει το ερώτημα αν το συγκεκριμένο ορφανοτροφείο παραμένει ασφαλές για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr υπάρχει plan B, τα παιδιά να μεταφερθούν σε άλλες δομές. Η αλλαγή του χώρου δεν είναι ιδανική όταν πρόκειται για μικρά παιδιά, ωστόσο κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες είναι προτιμότερη η μετακίνηση τους από το να ζουν σε ένα τόσο κακοποιητικό περιβάλλον.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ