Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Νίκος Καπραβέλος: «Βρισκόμαστε μπροστά στο χειρότερο σενάριο- Τα μέτρα όφειλαν ήδη να έχουν εφαρμοστεί»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κραυγή αγωνίας από τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης Νίκο Καπραβέλο. Χαρακτήρισε ανεξήγητο το ότι «δίνουμε αυτό το περιθώριο στον ιό, είτε λέγεται Δέλτα είτε Όμικρον, να δράσει αυτό το κρίσιμο επόμενο διάστημα. Βρισκόμαστε μπροστά στο χειρότερο σενάριο από την απαρχή της πανδημίας. Τα μέτρα όφειλαν ήδη να έχουν εφαρμοστεί, να μην δώσουμε κανένα περιθώριο στον ιό να κάνει ακόμη  μεγαλύτερη καταστροφή».

«Η αυστηροποίηση των μέτρων δεν είναι αναγκαία για να επιβληθούν πρόστιμα, αλλά για να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο», πρόσθεσε. «Πρέπει να κατανοήσουμε ότι αν δεν συμμορφωθούμε όλοι με τα υγειονομικά μέτρα, οι μέρες που ξημερώνουν θα είναι πάρα πολύ άσχημες. Οφείλει η Πολιτεία να καταλάβει, όπως και ο καθένας μας, ότι αν δεν χρησιμοποιήσουμε το κυριότερο όπλο στα χέρια μας, τους εμβολιασμούς, την τρίτη δόση, την επέκταση της υποχρεβτικότητας, όλα αυτά τα επώδυνα μέτρα για την οικονομία, την Παιδεία, για την ψυχολογία μας, θα είναι στο τραπέζι. Γιατί η ανθρώπινη ζωή πάντα θα είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο, θα είναι αναπόφευκτο».

Σε ότι αφορά τα σχολεία και το εάν θα έπρεπε να παραταθούν οι διακοπές των Χριστουγέννων, υπογράμμισε ότι «μπροστά σε αυτό που έρχεται, δεν πρέπει ποτέ να πεις “ποτέ”. Δεν αποκλείεται κανένα μέτρο, αν δούμε ότι το επόμενο διάστημα τα 10.000 κρούσματα γίνουν 15.000, την άλλη ημέρα 20.000, αν γονατίσει το σύστημα Υγείας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ