Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Πάτρα: Εισαγγελική έρευνα για τους 11 νεκρούς σε γηροκομείο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο «μικροσκόπιο» εισαγγελικής έρευνας μπαίνει το γηροκομείο στην Πάτρα στο οποίο 11 ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 9 από τους 11 ηλικιωμένους έχασαν τη ζωή τους ύστερα από επιπλοκές με τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το pelop.gr, την προκαταρκτική εξέταση για τους θανάτους στο γηροκομείο της Πάτρας διενεργεί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, ύστερα από καταγγελίες ότι εργαζόμενοι απέτρεπαν τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος αποκάλυψε πως οι 9 θάνατοι οφείλονται στον κορονοϊό, ενώ οι άλλες δύο περιπτώσεις αφορούν σε ηλικιωμένους, που είχαν μεν προσβληθεί από τον ιό, αλλά κατέληξαν από άλλα υποκείμενα νοσήματα.

Τονίζεται πως η άμεση εισαγγελική παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία, καθώς οι 7 από τους 11 φιλοξενούμενους του Γηροκομείου ήταν ανεμβολίαστοι. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι.

Οι πρώτοι θάνατοι στο Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων σημειώθηκαν στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ την Κυριακή πέθανε μια ακόμη γυναίκα 89 ετών η οποία ήταν θετική στον κορονοϊό, από τις 7 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευα, οι εισαγγελικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους όλα τα σχετικά δημοσιεύματα και έχει καταρτισθεί κατάλογος ατόμων που θα κληθούν, το αμέσως επόμενο καιρό, να δώσουν καταθέσεις. Ανάμεσά τους είναι οι υπεύθυνοι του Γηροκομείου, ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος και συγγενείς των ηλικιωμένων που έχασαν ανθρώπους τους.

Σημειώνεται πως η κόρη ενός εκ των θυμάτων υποστήριξε πως οι εργαζόμενοι απέτρεπαν τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν: «Δεν υπήρχε καμία πίεση από τους υπευθύνους του ιδρύματος προς αυτήν την κατεύθυνση (σ.σ. του εμβολιασμού). Το αντίθετο μάλιστα! Επειδή ο πατέρας μου είχε πλήρη διαύγεια, μου έλεγε ότι κάποιοι από το προσωπικό δεν πίστευαν ότι είναι αλήθεια όσα λέγονταν για τον κορονοϊό και να μην τα πιστεύει».

Αναφέρει δε ότι «οι έλεγχοι δεν γίνονταν στα επισκεπτήρια. Τα επισκεπτήρια ξεκίνησαν το καλοκαίρι. Εμένα προσωπικά με θερμομετρούσαν. Όχι κάτι άλλο. Από τον Σεπτέμβρη και μετά ούτε αυτό. Μία φορά μου ζήτησαν self test».

Η ίδια υποστήριξε πως υπήρχαν και ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι παρά την αναστολή εργασίας την 1η Σεπτεμβρίου, ωστόσο ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως στο κέντρο εργάζονται μόνο εμβολιασμένοι.

Πληροφορίες του tempo24.news αναφέρει πως αρκετοί συγγενείς των ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν στην ιδιωτική μονάδα, ετοιμάζονται για συντονισμένες παρεμβάσεις και την Τετάρτη θα καταθέσουν συγκεκριμένες καταγγελίες προς τους αρμοδίους.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ