Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Νίκος Τζανάκης – Αθηνά Λινού: Τα μέτρα έπρεπε να εφαρμοστούν νωρίτερα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καμπανάκι κινδύνου από την καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, η οποία εξέφρασε την άποψη ότι «τα μέτρα θα έπρεπε ήδη να έχουν ληφθεί, όχι με την έννοια lockdown, αλλά υπό την έννοια της πλήρους ενημέρωσης του πληθυσμού για τη χρήση μάσκας, της τήρησης αποστάσεων, τη μείωση της πληρότητας στους χώρους που μπορεί να δημιουργηθεί συνωστισμός, με την ελπίδα να μπορέσουμε να καθυστερήσουμε την αύξηση των κρουσμάτων».

Η κα. Λινού σημείωσε ότι θα μπορούσε να ενισχυθεί η διασκέδαση σε εξωτερικούς χώρους. Ιδιαίτερα, υπογράμμισε πως ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι πολύ μικρότερος στους εξωτερικούς χώρους με προϋπόθεση την τήρηση των αποστάσεων, ενώ ο κίνδυνος διασποράς είναι πολύ μεγαλύτερος στους εσωτερικούς χώρους.

Τζανάκης: Πρόβλεψη για έως 13.000 κρούσματα ημερησίως – Πάνω από 100.000 τα ενεργά κρούσματα

Την εκτίμηση ότι ίσως να πάμε σε 12-13.000 κρούσματα αυτές τις ημέρες, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τις 100.000 (προ δεκαπενθημέρου έως σήμερα), ενώ εκτίμησε ότι η θετικότητα θα κυμανθεί στο 2% το επόμενο διάστημα. «Η κορύφωση θα έρθει μεταξύ 15-20 Ιανουαρίου», πρόσθεσε.

Παράλληλα εμφανίστηκε ανήσυχος για τη θετικότητα η οποία όπως είπε έχει ανέβει πολύ τις τελευταίες ημέρες. Αναφέρθηκε μάλιστα στην περίπτωση της Αττικής, λέγοντας ότι «βράζει». «Έχει τριπλασιάσει και σε ορισμένες περιοχές έχει τετραπλασίασει τα νούμερα της από τις 7 Δεκεμβρίου και ύστερα».

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, έκανε λόγο για στοχευμένα μέτρα και δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να εφαρμοστούν από απόψε.

Διαβάστε ακόμη:

Χαριστική βολή στην εστίαση – Όλα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε κατόπιν εορτών ο Πλεύρης

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ