Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Ηράκλειο Κρήτης: Έκαναν «μπαλάκι» από το ένα νοσοκομείο στο άλλο νεαρό με covid-19 για ένα μοριακό τεστ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από το ένα νοσοκομείο στον άλλο πετούσαν σαν «μπαλάκι» ασθενή με covid-19 για ένα μοριακό τεστ στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε ως πολύ σοβαρό και όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη η μητέρα του, το ίδιο συνέβη και σε άλλα 10-15 άτομα.

Η περιπέτεια του 24χρονου άρχισε ανήμερα των Χριστουγέννων όταν τις πρωινές ώρες αισθάνθηκε αδιαθεσία και αμέσως χρησιμοποίησε ένα σελφ τεστ που υπήρχε στο σπίτι της οικογένειας για να δει μήπως έχει κορωνοϊό.

Η έκπληξη όπως ήταν φυσικό ήταν μεγάλη καθώς το τεστ βγήκε θετικό και αμέσως έκανε και δεύτερο τεστ για να βεβαιωθεί. Το δεύτερο ήταν κι αυτό θετικό με αποτέλεσμα η οικογένεια να θορυβηθεί καθώς ο πατέρας του είναι καρδιοπαθής.

Όπως αναφέρει στο ekriti.gr, η οικογένεια αποφάσισε ο νεαρός να μεταβεί στο νοσοκομείο αφού τα διαγνωστικά κέντρα ήταν κλειστά τα Χριστούγεννα για να κάνει και μοριακό τεστ.

Μπήκε σε ένα ταξί και μετέβη στο ΠΑΓΝΗ το οποίο εφημέρευε. Αφού εξήγησε στα επείγοντα τι έχει συμβεί και ότι δύο σελφ τεστ τον έβγαζαν θετικό το προσωπικό τον παρέπεμψε στο ΤΟΜΥ του Εσταυρωμένου.

Του έδωσαν παραπεμπτικό και στη συνέχεια πήρε άλλο ταξί για να πάει στο ΤΟΜΥ και παρά το γεγονός ότι θεωρείτο θετικός στον ιό.

Μάταια όμως αφού και στο ΤΟΜΥ δεν του έκαναν το μοριακό τεστ και τον έστειλαν ξανά στο ΠΑΓΝΗ.

Ο νεαρός πήρε άλλο ταξί και επέστρεψε αναφέροντας τι του είπαν από το ΤΟΜΥ.

Τότε υπήρξε επικοινωνία μεταξύ ΠΑΓΝΗ – ΤΟΜΥ και ο 24χρονος έφυγε ξανά με άλλο ταξί και επέστρεψε στο ΙΚΑ. Και πάλι όπως τεστ δεν έγινε. Έτσι αποφάσισε μετά από αυτό που βίωσε να πάρει άλλο ταξί και να επιστρέψει στο σπίτι του όπου απομονώθηκε στο δωμάτιό του με ελαφρά συμπτώματα.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη είπε ότι δεν υποχρεούται των νοσοκομείο να κάνει μοριακό τεστ ή ράπιντ τεστ σε εξωτερικό ασθενή αλλά θα διερευνήσει το περιστατικό.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ