Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Απανωτά ρεκόρ στα εξοπλιστικά- δεκάδες απολυμένοι εργαζόμενοι στην ΕΒΟ Αιγίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρά την ανεπανάληπτη κούρσα εξοπλισμών στην οποία έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, επιβεβαιώνεται ότι δεν έχει λάβει καμία μέριμνα για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Έτσι παρατηρείται το εξής παράδοξο: διαδοχικές παραγγελίες σε ΗΠΑ και Γαλλία για μαχητικά αεροσκάφη, φρεγάτες κλπ ενώ την ίδια στιγμή στην ΕΒΟ Αιγίου να μένουν στον δρόμο δεκάδες εργαζόμενοι λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Όπως έγινε γνωστό, 36 άτομα τελικά απολύονται, παρά τις δεσμεύσεις της εταιρίας πως θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους μετά το τέλος του έτους. Πρόκειται για εργαζόμενους που δούλευαν στην ΕΒΟ Αιγίου τα τελευταία 4 χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και λειτουργικές ανάγκες και οι συμβάσεις τους λήγουν στο τέλος του 2021.

«Η απόλυση των 36 εργατοτεχνιτών από το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων Αιγίου μέσα στα Χριστούγεννα είναι το τελευταίο επεισόδιο στην πορεία απαξίωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Η μαζική απόλυση της ραχοκοκαλιάς του παραγωγικού τμήματος της ΕΒΟ Αιγίου έρχεται σε μια περίοδο που οι σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις της εταιρείας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, οι ανάγκες τροφοδοσίας των Ενόπλων Δυνάμεων πυκνώνουν και τα κονδύλια των εξοπλιστικών προγραμμάτων έχουν πενταπλασιαστεί», σχολίασε ο Αν. Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Τσίπρας.

«Με την «άριστη» Διοίκηση της ΝΔ, ο κύκλος εργασιών των ΕΑΣ έχει μειωθεί 80% σε σχέση με το 2019, εν μέσω ψεύτικων υποσχέσεων για την ενίσχυση της δημόσιας αμυντικής βιομηχανίας, ενώ από τις 6/10/21 ο ΥΠΕΘΑ εξήγγειλε καθυστερημένα δύο συμβάσεις αξίας 13 εκατομμυρίων ευρώ για το εργοστάσιο του Αιγίου, συμβάσεις που προϋποθέτουν προσωπικό και πρώτες ύλες που δεν υπάρχουν. Θα δοθούν και αυτές οι συμβάσεις στο τέλος σε ιδιώτες ή στο εξωτερικό όπως και άλλες συμβάσεις του ΥΠΕΘΑ που παλιότερα αναλάμβανε η δημόσια αμυντική βιομηχανία; Αλλιώς προς τι η απόλυση»; αναφέρει ο βουλευτής Δυτικής Αττικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ