Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ανατροπή: Σήμερα το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, που αποτελούν ήδη το 70% των κρουσμάτων, οδηγεί σε επίσπευση των ανακοινώσεων από την κυβέρνηση. Με την επιτροπή των ειδικών να συνεδριάζει από το πρώι, πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν τελικά σήμερα το απόγευμα και όχι αύριο, από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Νωρίτερα, τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα να έχουν άμεση ισχύ, και όχι από την επόμενη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

«Η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα που είναι απαραίτητα και τα οποία θα υποδείξουν οι ειδικοί ώστε να μπει φρένο στην εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους Όμικρον», ανέφερε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Βγαίνουμε από το τέταρτο κύμα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε τα μέτρα που ειναι απαραίτητα και θα μας υποδείξουν οι ειδικοί» επισήμανε ο πρωθυπουργός, ενώ ως προς την έναρξη εφαρμογής των μέτρων είπε: «Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά αναμένουμε δικές τους υποδείξεις έτσι ώστε για να φρενάρουμε – όσο είναι εφικτό την εξάπλωση της Όμικρον και να μπορέσει να πάρει το ΕΣΥ κάποιες ανάσες».

Εξάλλου, οι επιστήμονες από το πρωί έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς ήδη η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι οριακή ενώ στο λεκανοπέδιο της Αττικής η παραλλαγή Όμικρον έχει επικρατήσει σχεδόν ολοκληρωτικά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ