Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Covid-19: Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών – Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοιου να εξαπλώνεται ραγδαία, η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να εισηγηθεί στην κυβέρνηση νέα περιοριστικά μέτρα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο και τα μέτρα θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022.

Τα μέτρα που θα εξετάσουν οι επιστήμονες είναι τα εξής:

  • Περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση, όπου ούτως ή άλλως η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους
  • Επέκταση τηλεργασίας, με αύξηση του ποσοστού των εργαζομένων που θα δουλεύουν από το σπίτι σε 50%, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
  • Αυστηροποίηση του πρωτοκόλλου για το κλείσιμο των σχολείων, ενδεχομένως και με μικρότερο αριθμό κρουσμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχεδόν σε καθημερινή βάση διαψεύδει ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Βέβαιο θεωρείται το μέτρο της απαγόρευσης των σχολικών εκδρομών.
  • Απαγόρευση εισόδου θεατών ή μείωση του ποσοστού πληρότητας στα γήπεδα, που σήμερα φτάνει έως και το 80%, ενδεχομένως στο 30% ή 40%.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ