Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Και 11η ηλικιωμένη, τρόφιμη ιδιωτικού γηροκομείου στην Πάτρα, ξεψύχησε από κορονοϊό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πληθαίνει η μακάβρια λίστα των ηλικιωμένων, που πέθαναν από κορονοϊό σε ιδιωτικό γηροκομείο στην Πάτρα, μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης και στην πόλη των Χανίων.

Μετά τους 10 θανάτους φιλοξενουμένων, που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ακόμη μία γυναίκα πέθανε. Επρόκειτο, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης για μία 89άχρονη γυναίκα, που δεν είχε εμβολιαστεί, για λόγους υγείας.

Η ηλικιωμένη είχε διαγνωστεί με κορονοϊό και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της 26ης Δεκεμβρίου, χάνοντας τη μάχη με την COVID-19.

Την ίδια ώρα σοκάρουν, σύμφωνα με το tempo24, τα όσα καταγγέλλει η κόρη ενός ανεμβολίαστου ηλικιωμένου, που βρισκόταν στη δομή. Όπως επισημαίνει, οι υπεύθυνοι της δομής όχι μόνο δεν προέτρεπαν τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν, αλλά αντίθετα τους έλεγαν ότι δεν υπάρχει κορονοϊός!

«Δεν υπήρχε καμία πίεση από τους υπευθύνους του ιδρύματος προς αυτήν την κατεύθυνση (σ.σ. του εμβολιασμού). Το αντίθετο μάλιστα! Επειδή ο πατέρας μου είχε πλήρη διαύγεια, μου έλεγε ότι κάποιοι από το προσωπικό δεν πίστευαν ότι είναι αλήθεια όσα λέγονταν για τον κορονοϊό και να μην τα πιστεύει».

Η ίδια γυναίκα αναφέρει πως «οι έλεγχοι δεν γίνονταν στα επισκεπτήρια. Τα επισκεπτήρια ξεκίνησαν το καλοκαίρι. Εμένα προσωπικά με θερμομετρούσαν. Όχι κάτι άλλο. Από τον Σεπτέμβρη και μετά ούτε αυτό. Μία φορά μου ζήτησαν self test».

Η κόρη του ηλικιωμένου αναφέρεται και στο προσωπικό της συγκεκριμένης μονάδας λέγοντας ότι υπήρχαν ανεμβολίαστοι και μετά την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα, οπότε και άρχισε η εφαρμογή του νόμου περί αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους.

«Στο προσωπικό μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου τουλάχιστον υπήρχαν δύο ανεμβολίαστοι. Το γνωρίζω από δική τους μαρτυρία», επισημαίνει, ενώ εξηγεί για ποιον λόγο ο πατέρας της δεν είχε κάνει το εμβόλιο: «Ο πατέρας μου ήταν ανεμβολίαστος γιατί ήταν θρομβοφιλικός και είχε θρόμβωση», λέει.

Οι συγγενείς αναφέρουν πως η υπόθεση δε θα μείνει έτσι, με πολλούς να σκέφτονται να ακολουθήσουν τη νομική οδό, ενώ τις επόμενες ημέρες (ή και ώρες) θα υπάρξουν εξελίξεις από την πλευρά των οικογενειών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ