Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Συνελήφθη σπείρα διαρρηκτών, που είχε ρημάξει στις κλοπές στη Θράκη…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πιάστηκε σπείρα, που είχε ρημάξει σπίτια στην Αλεξανδρούπολη κι είχε προλάβει να κλέψει κι ένα σπίτι στην Κομοτηνή.

Ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, εξιχνιάστηκαν 14 κλοπές από κατοικίες, 13, δηλαδή, που είχαν τελεστεί και 1 απόπειρα, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 22 Οκτωβρίου 2021 έως 23 Δεκεμβρίου 2021, εκ των οποίων οι δεκατρείς στην Αλεξανδρούπολη κι η μία στην Κομοτηνή.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων. Πρόκειται για τρία άτομα, Έλληνες, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία), για διακεκριμένες κλοπές και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί εθνικού τελωνειακού κώδικα, κατά περίπτωση.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα αποκαλύφθηκε η διαρκής δράση των συλληφθέντων που διέπρατταν συστηματικά κλοπές από οικίες, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, χρυσαφικά – κοσμήματα και οποιοδήποτε αντικείμενο με σκοπό την μεταπώλησή τους.

Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετικές καταγγελίες κλοπών από κατοίκους σε δύο οικίες στην Αλεξανδρούπολη, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες. Τις βραδινές ώρες της 23ης Δεκεμβρίου 2021, εισήλθαν σε δύο οικίες στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους διάφορα χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι οι δράστες τους τελευταίους τρεις μήνες, προέβησαν σε δώδεκα 12 ακόμη κλοπές και 1 απόπειρα κλοπής από οικίες, κατά τη διάπραξη των οποίων αφαίρεσαν μεταξύ άλλων το χρηματικό ποσό των 790 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα και μία τηλεόραση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Λάικα», στην κατοχή των δραστών, την οικία που διαμένουν και σε χώρο απόκρυψης κλοπιμαίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 34 γραμμαρίων, καπνικά προϊόντα για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο, οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, διαρρηκτικά εργαλεία και μέρος των αφαιρεθέντων χρυσαφικών – κοσμημάτων, τα οποία αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους. Επιπλέον κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης για τα περαιτέρω ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ