Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Βίντεο-ντοκουμέντο από το εργατικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ που στοίχισε τη ζωή σε 41χρονο άνδρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βίντεο ντοκουμέντο από το εργατικό δυστύχημα που συνέβη στον ΗΣΑΠ στις 16 Νοεμβρίου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 41χρονος άνδρας έφερε στη δημοσιότητα σήμερα το MEGA.

Οι σκηνές παραπέμπουν σε κινηματογραφική ταινία καθώς όπως φαίνεται στο βίντεο, στο ύψος του σταθμού «Αττική», οι εργαζόμενοι πηδούν αναγκαστικά από το βαγόνι, το οποίο είναι εν κινήσει, για να σωθούν, βλέποντας την τρελή πορεία του.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που προέβαλε το MEGA διακρίνονται εργάτες που έχουν ως μοναδική διέξοδο για να γλιτώσουν να πηδήξουν από τον συρμό. Ο ένας μάλιστα πέφτει μέσα στις γραμμές με το κεφάλι και τραυματίζεται. Ενας ακόμη φεύγει από την άλλη πλευρά και τον βοηθάει ένας άλλος που βρίσκεται στην αποβάθρα.

Ο 41χρονος εργοδηγός όμως βρίσκει τραγικό θάνατο, ενώ από τη σύγκρουση, ακόμα δύο εργάτες: ο Ολλανδός οδηγός και ένας Έλληνας τεχνικός τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Τόσο το κύριο όσο και το εφεδρικό σύστημα πέδησης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, δεν δούλεψαν με αποτέλεσμα η λοκομοτίβα να μην μπορέσει να σταματήσει παρά τις προσπάθειες του χειριστή της…

Το δυστύχημα έγινε στη γραμμή 1 στις 04:05 όταν η ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά, παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ, προκειμένου να σταματήσει την τρελή πορεία της.

Από τους πέντε εργαζόμενους, οι τέσσερις κατάφεραν να πηδήξουν πριν την σύγκρουση. Το ειδικό μηχάνημα λείανσης, όπως αναφέρουν εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ, ζυγίζει περίπου 15 τόνους και με ταχύτητα περίπου στα 50χλμ/ ώρα, που είχε αναπτύξει, ήταν αδύνατο να σταματήσει. Αυτός ήταν και ο λόγος που τοποθετήθηκε άλλος συρμός για να σταματήσει την ανεξέλεγκτη πορεία του.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ