Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Κρήτη: H ιστορία του σκύλου Ραμπί και η κίνηση ανθρωπιάς ενός εκπαιδευτή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκινεί η ιστορία ενός εκπαιδευτή σκύλων που αποφάσισε να αναλάβει δωρεάν την εκπαίδευση σκύλων που συνοδεύουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Πρόκειται για τον εκπαιδευτή, Νικόλα Μοναστηριώτη που ευαισθητοποιήθηκε από την ιστορία του Ραμπί, ενός ταλαιπωρημένου λυκόσκυλου, το οποίο εκπαιδεύεται δίπλα σε αμαξίδιο.

Πριν λίγες εβδομάδες, όπως περιγράφει στο Cretalive,  δέχθηκε ένα τηλεφώνημα. Τού ζητήθηκε  να εκπαιδεύσει ένα αδέσποτο σκυλί, κακοποιημένο στο παρελθόν, ώστε να μπορεί να συνυπάρχει αρμονικά με τη νέα του κηδεμόνα, μία γλυκύτατη γυναίκα που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Ο Ραμπί-έτσι βαπτίστηκε το αξιαγάπητο λυκόσκυλο-αρχικώς ήταν πολύ φοβισμένος. Μέρα με τη μέρα όμως, βήμα-βήμα, μεταμορφώνεται σε ένα σκυλί με αυτοπεποίθηση. Ο Νικόλας Μοναστηριώτης δέχθηκε την πρόσκληση-πρόκληση με όλη του την καρδιά, παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Και είναι συγκινητικό ότι  δέχθηκε να το προσπαθήσει, χωρίς την παραμικρή αμοιβή για τις υπηρεσίες του.

nikolas monastiriotis
Cretalive

«Στόχος μας είναι να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον, να θεμελιώσουν αμοιβαία εμπιστοσύνη, να γίνουν πραγματικοί συνοδοιπόροι… Θέλουμε ο Ραμπί να μάθει να κινείται όπως πρέπει εντός σπιτιού, στο αυτοκίνητο, έξω στην βόλτα, επιστήθιος φίλος και στήριγμα ταυτόχρονα. Τα πρώτα μαθήματα είναι ενθαρρυντικά. Ο Ραμπί είναι ένα ιδιαίτερο σκυλί, το οποίο έχει ταλαιπωρηθεί και βασανιστεί. Δεν ήξερε τι σημαίνει χάδι στην κοιλιά» μάς περιγράφει ο Ν. Μοναστηριώτης.

Με αφορμή την συγκινητική ιστορία του Ραμπί, ο Νικόλας Μοναστηριώτης προσφέρεται να αναλάβει δωρεάν τα μαθήματα βασικής εκπαίδευσης σκύλων συνοδών ατόμων με ειδικές ανάγκες.

«Σε οποιοδήποτε σημείο και να βρίσκονται στην Κρήτη, εμείς είμαστε δίπλα τους !! Γιατί είναι ισότιμα μέλη με εμάς και όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα!! Και όλοι μπορούν να έχουν έναν εκπαιδευμένο σκύλο και να απολαύσουν παντού και πάντα τις βόλτες τους!» τονίζει, ευχόμενος σε όλους καλές γιορτές.

Πηγή: Cretalive

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ