Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Καιρό είχαν να το υποσχεθούν αυτό: Δωρεάν ίντερνετ σε 2.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ήταν Νοέμβριος του 2013 όταν ο τότε πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαρας, υποσχόταν σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Δωρεάν wi-fi σε όλη την Ελλάδα σε έναν χρόνο από τώρα». Πέρασε σχεδόν μία δεκαετία, το ίντερνετ κυριάρχησε παντού στη χώρα, με τις πιο αργές ταχύτητες και τις πιο ακριβές τιμές σε όλη την Ευρώπη, και η ΝΔ ακόμη… το παλεύει.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με επιστολή του, καλεί τους δήμους να προσδιορίσουν τα 2.500 σημεία, υπαίθριοι ή κλειστοί δημόσιοι χώροι, όπου θα αναπτυχθεί η δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Με επιστολή του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιου, προς τους 332 δήμους της χώρας, ζητήθηκε να προσδιοριστούν έως τις 15/1/2022 τα προτεινόμενα από αυτούς σημεία, προκειμένου να προχωρήσουν οι ανάδοχοι εντός του επόμενου έτους στην τοποθέτηση και θέση σε λειτουργία των σημείων ασύρματης πρόσβασης.

Με τον τρόπο αυτό, ο διαγωνισμός «WiFi4GR –Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης εισέρχεται στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης.

Στο πλαίσιο του έργου θα παρασχεθεί η δυνατότητα ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω WiFi Hotspots σε υπαίθριους ή/και κλειστούς δημόσιους χώρους, ενώ υπολογίζεται ότι θα υλοποιηθούν περίπου δύο χιλιάδες (2.500) περιοχές ασύρματης – WiFi πρόσβασης, σε όλη την επικράτεια.

Οι χώροι που θα αποτελέσουν σημεία εγκατάστασης των ασύρματων σημείων ευρυζωνικής πρόσβασης θα συγκεντρώνουν ένα σύνολο από χαρακτηριστικά όπως:

α) Ιδιαίτερα υψηλή πληθυσμιακή συγκέντρωση, όπως ενδεικτικά:

Χώροι συνάθροισης κοινού

Χώροι αναμονής-μετακίνησης

Χώροι εκδηλώσεων

Σημεία Τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος

Αθλητικές ή πολιτιστικές εγκαταστάσεις

β) κατανομή σε όσο δυνατόν ευρύτερη γεωγραφική έκταση

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ