Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Γκίκας Μαγιορκίνης: Πιθανό να ξεπεράσουμε τις 10.000 κρούσματα τον Ιανουάριο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Είναι αρκετά πιθανό να φτάσουμε  τα 10 χιλιάδες ακόμα και τα 12 χιλιάδες κρούσματα, αυτό το νούμερο όμως δεν θα πρέπει να μας τρομάξει» ανέφερε ο καθηγητής, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι: «αυτό το νούμερο όμως δεν θα πρέπει να μας τρομάξει». Εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τη μετάλλαξη Όμικρον, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα αρκετά μεταδοτικό στέλεχος που δίνει συμπτώματα απλού κρυολογήματος, «πάντα με βάση όσα αναφέρονται».

«Τα μέτρα είναι αναλογικά με την πίεση που αισθάνεται το σύστημα υγείας, αυτή τη στιγμή είναι σε φάση αποσυμπίεσης. Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι από τις  3 Ιανουαρίου μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά μέτρα, την Δευτέρα η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει. Η πίεση από την Όμικρον φαίνεται θα είναι μικρότερη σε σύγκριση με άλλα στελέχη. Όμως μπορούμε να αποκλείσουμε μέτρα περιορισμού όπως να κλείνουν νωρίτερα τα μαγαζιά στην εστίαση», τόνισε.

Όσον αφορά στα σχολεία υποστήριξε ότι στη χώρα μας εφαρμόζεται ένα από τα πιο δυναμικά συστήματα παρακολούθησης και τόνισε ότι δεν υπάρχουν πολλές χώρες με τόσο έντονο τέστινγκ. Επισήμανε ο ίδιος ότι σε αυτή τη φάση είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας ωστόσο το θέμα των σχολείων υπογράμμισε πως θα ξανασυζητηθεί.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ