Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Μπακογιάννης ο πορφυρογέννητος! Θεωρεί λίγα τα 215.000 ευρώ για τη φιέστα με τον Ρουβά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αμετανόητος εμφανίζεται ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης παρά τον ορυμαγδό αρνητικών σχολίων για την φαραωνικού τύπου φιέστα που ετοιμάζει εν μέσω απαγορεύσεων λόγω της πανδημίας την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Ο δήμος Αθηναίων και ο δημαρχός του όχι μόνο δεν κάνει πίσω στην υπερβολικά κοστοβόρα φιέστα του αλλά χαρακτηρίζει την εκδήλωση «μοναδικό καλλιτεχνικό θέαμα, υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών». Και όλα αυτά ενώ η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση των εορταστικών εκδηλώσεων.

Ο Μπακογιάννης επιμένει πεισματικά στην προκλητική του φιέστα μόλις 17 λεπτών και κόστους άνω των 200.000 ευρώ όπου θα τραγουδήσει ο Σάκης Ρουβάς και μοναδικός θεατής θα είναι ο ίδιος.

Στην ανακοίνωσε που εξέδωσε η Τεχνόπολη Αθηνών – ουσιαστικα ο ίδιος ο δήμαρχος- προσπαθεί με αστεία επιχειρήματα να δικαολογήσει την φιέστα

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια το κόστος των ανάλογων εκδηλώσεων κυμαίνεται κατά μέσο όρο στις 190.000 ευρώ και προσθέτει ότι «όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος σχεδιάστηκε η παραγωγή ενός μοναδικού καλλιτεχνικού θεάματος, υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών».

Μάλιστα, για να δικαιολογήσει τις 211.000 ευρώ, σημειώνει ότι «απασχολούνται περισσότεροι από 170 επαγγελματίες και 20 εταιρίες, μέσα σε ένα διάστημα 30 ημερών».

Με καυστικό τρόπο σχολίασε την απόφαση του Δήμου Αθηναίων για πρωτοχρονιάτικη φιέστα 17 λεπτών και ανήκουστου κόστους ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων μέσω της Τεχνόπολης:

«Είναι παράδοση, εδώ και δεκαετίες, κάθε ελληνικό σπίτι να υποδέχεται το νέο χρόνο από την Αθήνα, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης. Η πρωτεύουσα μετρά αντίστροφα και κάθε γωνία της Ελλάδας συντονίζεται μαζί της. Οι εικόνες της γιορτινής Αθήνας, όπως και όλων των μεγάλων πόλεων στον κόσμο, προβάλλονται από τα παγκόσμια μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο δήμος Αθηναίων τιμάει αυτή του την υποχρέωση, τα τελευταία χρόνια, μέσω της Τεχνόπολης, δεσμεύοντας συγκεκριμένα ποσά για αυτή τη μεγάλη γιορτή.Η κεντρική εορταστική εκδήλωση για την αλλαγή του έτους έχει όλα τα τελευταία χρόνια έναν σταθερό προϋπολογισμό που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στις 190 χιλιάδες ευρώ.

Σε αυτόν περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός, το σενάριο, η σκηνοθεσία, η καλλιτεχνική επιμέλεια, οι αμοιβές καλλιτεχνών, ο φωτιστικός σχεδιασμός, η σκηνογραφία, ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός, μελέτες και εγκαταστάσεις, όπως και οι αμοιβές προσωπικού για το σύνολο των αναγκαίων υπηρεσιών.

Ενδεικτικά παρατίθεται το κόστος των εκδηλώσεων παρελθόντων ετών: 2016 – 170.000 ευρώ, 2017 – 170.000 ευρώ, 2018 – 170.000 ευρώ, 2019 – 190.000 ευρώ, 2020 – 227.000 ευρώ, 2021 – 211.000 ευρώ.

Τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, η εκδήλωση πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή κοινού αποκλειστικά για τηλεοπτική μετάδοση. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος σχεδιάστηκε η παραγωγή ενός μοναδικού καλλιτεχνικού θεάματος, υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών.

Φέτος, για την προετοιμασία, το σχεδιασμό, το συντονισμό και την υλοποίηση της βραδιάς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς απασχολούνται περισσότεροι από 170 επαγγελματίες και 20 εταιρίες, μέσα σε ένα διάστημα 30 ημερών.

Πιο αναλυτικά:

Προετοιμασία/Σχεδιασμός: Συνολικά 20 μέρες απαιτούνται για την προετοιμασία, το σχεδιασμό και τις απαραίτητες μελέτες του έργου

– Σενάριο, Δομή, Concept
– Σχεδιασμός Φωτισμών & Σκηνοθεσία
– Μελέτη και Σχεδιασμός Εγκατάστασης, Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι, Στατική Μελέτη
– Μελέτη και Σχεδιασμός Ηχητικής/Φωτιστικής Εγκατάστασης & Προσωπικού, Τεχνική Διεύθυνση
– 3D Σχέδια, Φωτορεαλιστικά
– Μελέτη και Σχεδιασμός Σκηνογραφίας, Κατασκευή Σκηνικών
– Σκηνοθεσία & Σχεδιασμός Τηλεοπτικής Κάλυψης
– Μουσική Επιμέλεια Προγράμματος, Μαέστρος, Μουσικοί, Πρόβες, Στούντιο
– Σχεδιασμός Animationthemes για LED WALL
– Μελέτη, Σχεδιασμός, Συντονισμός & Οργάνωση Παραγωγής

Εργασίες εγκατάστασης/λειτουργίας/απεγκατάστασης αναλυτικά:

– Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση Εξεδρών, Ικριωμάτων & κεντρικής σκηνής
– Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση και Λειτουργία Φωτιστικής & Ηχητικής Εγκατάστασης
– Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση και Λειτουργία μουσικού εξοπλισμού
– Εργασίες Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης
– Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση και Λειτουργία LedWalls
– Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση και Λειτουργία δικτύου wifi και ενισχυτικού σήματος κινητής στον χώρο διεξαγωγής
– Εγκατάσταση/Λειτουργία/Απεγκατάσταση γεννήτριας για όλη τη διάρκεια των εργασιών
– Κατασκευή /Εγκατάσταση/Απεγκατάσταση Σκηνικών
– Ενοικίαση και Λειτουργία O.B. Van, Van δορυφορικής σύνδεσης, καμερών, Drone και γερανών κινηματογράφησης
– Εργασίες προγραμματισμού ηχητικού & φωτιστικού εξοπλισμού
– Προετοιμασία καλλιτεχνικής ομάδας, πρόβες & παράσταση (καλλιτέχνης – παρουσιαστής, 17μελής ορχήστρα, μαέστρος)
– Ομάδα τηλεοπτικής κάλυψης ( σκηνοθέτης, βοηθός σκηνοθέτη, υπεύθυνος ροής, συντονιστής, 10 οπερατέρ, υπεύθυνος OB Van, υπεύθυνος Van δορυφορικής σύνδεσης, Drone pilot)
– Τεχνικό προσωπικό (ηχολήπτες, φωτιστές, stage manager)
– Ομάδα Συντονισμού, Ροής και Υλοποίησης Παραγωγής
– Προσωπικό Φύλαξης καθ όλη τη διάρκεια εργασιών».

Όπως ήταν αναμενόμενο σύσσωμη η αντιπολίτευση όχι μόνο καταψήφισε την πρωτοφανή απόφαση αλλά του επιτέθηκε για την αλόγιστη σπατάλη και την προκλητικότητα των αποφάσεων του.

Σφοδρή κριτική για το προκλητικό πάρτι του Κώστα Μπακογιάννη 215.000 ευρώ με τον Σάκη Ρουβά στον Λυκαβηττό εξαπολύει η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη».

«Σε μια στιγμή που η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια γονατίζει χιλιάδες νοικοκυριά, ο Δήμος Αθηναίων αποφασίζει να επενδύσει σε μια παρωχημένη και μπανάλ αισθητική πρόταση, σε βελούδινες κουρτίνες και κρυστάλλινους πολυέλαιους, και σε έναν τραγουδιστή δήθεν έκπληξη (Sakis), του οποίου η αμοιβή αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό», επισημαίνει η μείζονα αντιπολίτευση στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

«Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει επίσης την εμμονή του προς τις απευθείας αναθέσεις, που έρχονται προς ψήφιση εκβιαστικά την τελευταία στιγμή (τρεις μόλις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα), χωρίς αναλυτική κοστολόγηση και χωρίς να έχει προηγηθεί εγκαίρως μια πρόσκληση ενδιαφέροντος σε εταιρείες οργάνωσης συναυλιών και καλλιτέχνες για τη συγκεκριμένη βραδιά», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «οι εκπρόσωποι της Ανοιχτής Πόλης καταψήφισαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τεχνόπολης τη σπάταλη, σκανδαλώδη και αδιαφανή πρόταση της Δημοτικής Αρχής».

Κ. Ζαχαριάδης – Μ. Χατζηγιαννάκης: «Θέλει ή δε θέλει» θα μας πει ο κ. Μπακογιάννης για τα 215 χιλ. ευρώ που θα κοστίσει μια ολιγόλεπτη συναυλία

Τη σκυτάλη των αντιδράσεων πήραν οι αρμόδιοι τομεάρχες Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης και Μ. Χατζηγιαννάκης, τονίζοντας ότι: «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» θα τραγουδήσει από τον Λυκαβηττό, χωρίς την παρουσία πολιτών, πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής στους δημότες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετά την απόφαση της παράταξης Μπακογιάννη για τη διεξαγωγή εορταστικής συναυλίας συνολικής διάρκειας 17 λεπτών της ώρας και  κόστους 215.000 ευρώ!

Βέβαια, τα δύσκολα για τους Αθηναίους και τις Αθηναίες έχουν ξεκινήσει από την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Μπακογιάννη, καθώς έχουν μείνει στην ιστορία η μεγαλειώδης αποτυχία του μεγάλου περιπάτου, οι κάμπιες που έφαγαν το γκαζόν στην πλατεία Ομόνοιας και άλλα μεγαλεπήβολα​ σχέδια της δημοτικής αρχής.

Η οικονομική σπατάλη και η κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι πρωτοφανείς στον Δήμο Αθηναίων, με αποκορύφωμα τις χριστουγεννιάτικες γιορτές που μοιάζουν να είναι οι αγαπημένες του Δημάρχου. Στα περσινά 800.000 ευρώ για λαμπάκια, έρχονται φέτος να προστεθούν άλλα 215.000 ευρώ εν μέσω πανδημίας, για τη διοργάνωση μιας σύντομης, τηλεοπτικής στην ουσία, εμφάνισης.

«Θέλει ή δε θέλει», ο κ. Μπακογιάννης οφείλει να απαντήσει στις καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για κατασπατάληση των χρημάτων του Δήμου Αθηναίων».

Τμήμα Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Μακαρόνια με κιμά κόστους 211.000 ευρώ μας σερβίρει ο Δήμαρχος Αθηναίων παραμονή Πρωτοχρονιάς

«Σε μια συγκυρία πολλαπλής κρίσης, υγειονομικής και οικονομικής, με την πανδημία να επελαύνει, την ακρίβεια να καλπάζει, τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου να γονατίζουν τα νοικοκυριά, ο Δήμαρχος της Αθήνας προκαλεί άλλη μία φορά. Μετά τους αποτυχημένους Μεγάλους Περιπάτους με φοίνικες στις ζαρντινιέρες, που θα μετέτρεπαν την Αθήνα σε όαση, στήνει σκηνικό Βερσαλλιών, στο υπαίθριο πάρκινγκ του Λυκαβηττού, με κρυστάλλινους πολυελαίους και βελούδινες κουρτίνες. Δεν θα σχολιάζαμε την παρωχημένη 80’ties αισθητική αντίληψη της Δημοτικής Αρχής, εάν δεν συνοδεύονταν από ένα όργιο σπατάλης. Για ένα one man show 17 λεπτών γνωστού καλλιτέχνη, με μοναδικό θεατή τον Κώστα Μπακογιάννη, ο Δήμος, μέσω της Τεχνόπολης δαπανά 211.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ  και μάλιστα με απευθείας ανάθεση. Καλούμε το Δήμο Αθηναίων να ακυρώσει  άμεσα την προκλητική φιέστα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους το Τμήμα Πολιτισμού και ο Τομέας Πολιτισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης!

Την ώρα που πολύς κόσμος θα κλειστεί το σπίτι του και καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις ακρίβειας, φτώχειας και έξαρσης της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει για τον εορτασμό της αλλαγής του χρόνου να επενδύσει σε ακριβά και φαντασμαγορικά θεάματα στο λόφο του Λυκαβηττού. Για ένα τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών, η Τεχνόπολη θα δαπανήσει 211 χιλιάδες ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης.

Εμείς δεν στεκόμαστε στο θέμα της επιλογής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη από την εταιρία παραγωγής. Είναι όμως προκλητικό, κάθε χρόνο, μόνο για την εκδήλωση της αλλαγής του χρόνου, ο Δήμος Αθηναίων να προϋπολογίζει και να δαπανά περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ, ακόμα και φέτος που δεν θα έχει καθόλου θεατές.

Θεωρούμε ότι για να εμπνεύσει ο Δήμος αισιοδοξία και να εμψυχώσει τους κατοίκους δεν χρειάζονται «επιβλητικά σκηνικά, βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, εκατοντάδες φώτα κλπ» όπως προβλέπονται στην πρόταση συγκεκριμένης εταιρίας που μας παρουσιάστηκε. Αντίθετα αυτό μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα και με ουσιαστικές δράσεις με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων που βρίσκονται πίσω από τη βιτρίνα της πόλης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ