Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Άφησαν τους μαθητές ειδικού σχολείου χωρίς θέρμανση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λόγω της παγωνιάς οι 80 μαθητές με ειδικές ανάγκες, του  Ειδικού Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το σχολείο και να μην ολοκληρώσουν το μάθημα τους την Τετάρτη. Την ίδια ώρα η διεύθυνση και ο δήμος επιδίδονται σε  ένα μπαλάκι ευθυνών.

Αναλυτικότερα μια βλάβη στο σύστημα θέρμανσης, είχε ως αποτέλεσμα να εξαντληθουν τα αποθέματα πετρελαίου. Έτσι οι γονείς κλήθηκαν χθες άρον άρον να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

«Έχουμε επάρκεια πετρελαίου για να… πλημμυρίσουμε τα σχολεία» δήλωσε στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θερμαϊκού, Στυλιανός Αποστόλου, προσθέτοντας ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση  ο δήμος δεν ειδοποιήθηκε εγκαίρως. «Η διεύθυνση του εκάστοτε σχολείου θα πρέπει να ειδοποιεί έγκαιρα, στην προκειμένη μας έστειλε ένα mail στις 22:00 της προηγούμενης ημέρας, λέγοντας ότι υπάρχει ανάγκη για πετρέλαιο».

Από την άλλη, ο διευθυντής του σχολείου, Γιώργος Τόδας κάνει λόγο για ολιγωρία από την πλευρά του δήμου. «Ενημέρωσα από χθες το πρωί τον δήμο ότι δεν έχουμε πετρέλαιο και κάθισα μέχρι τις δέκα το βράδυ στο κτήριο, αλλά δεν ήρθε κανείς για να επιληφθεί του ζητήματος».

Σύμφωνα με τον κ. Τόδα, το πετρέλαιο χύθηκε από τη δεξαμενή, λόγω βλάβης των σπιράλ που βρίσκονται στο εσωτερικό της. Όπως μάλιστα υπογραμμίζει ο ίδιος, «έχουμε ενημερώσει τον δήμο για τη συγκεκριμένη βλάβη από τις 14/12 ζητώντας παράλληλα να συμπληρωθεί πετρέλαιο, ωστόσο δεν ασχολήθηκε κάποιος με την επισκευή έκτοτε».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ